rss

Saab are nevoie de un nou proprietar pentru a fi ajutata de guvern

  1. 24/02/2009
  2. Tags: General Motors, Saab, Suedia
    Vezi toate fotografiile (1)

    Ministrul Industriei din Suedia, Maud Olofsson, a declarat ca guvernul tarii sale se va gandi sa-i acorde lui Saab un imprumut de urgenta doar daca marca va gasi un investitor privat care sa-i sprijine financiar viitorul.

    Saab se afla deja intr-o situatie de pre-faliment, fiind sub protectia impotriva creditorilor si cautand cu disperare un partener care sa ii ofere posibilitatea de a ridica noi fonduri.

    "Trebuie sa stim daca exista cineva care sa preia responsabilitatea de a dezvolta un plan de afaceri, astfel incat Saab sa se intoarca la profit in 2012-2013", a declarat Olofsson intr-un interviu acordat unui post de radio local.

    De partea cealalta, presedintele lui Saab, Jan-Ake Jonsson, a declarat ca exista deja un grup de investitori interesati de compania scandinava (inclusiv alte concerne auto), desi previziunile cu privire la volumul vanzarilor sunt destul de sumbre: anul acesta, se estimeaza comercializarea a doar 65.000-70.000 de masini (in 2008, firma a instrainat aproximativ 94.000 de unitati).

    Potrivit estimarilor, nordicii vor pierde in 2009 circa 3 miliarde de coroane sudeze (aproximativ 300 de milioane de euro), astfel incat gasirea unui "finantator" pentru dezvoltarea viitoarelor modele devine vitala.

    Mai cu seama ca General Motors, inca compania-mama, se asteapta ca , in ciuda lichiditatilor injectate, Saab sa nu supravietuiasca in acest fel dincolo de ianuarie 2010.

    Vizualizari: 856