rss

Saab ar putea pierde protectia impotriva creditorilor

  1. 07/12/2011
  2. Tags: General Motors, Saab
    Vezi toate fotografiile (1)

    Saab ar putea pierde in curand protectia impotriva creditorilor, dupa ce administratorul reorganizarii voluntare va cere Curtii din Vanersborg, Suedia, terminarea operatiunilor de restructurare.

    Swedish Automobile, proprietarul Saab, si creditorii sai vor avea avea la dispozitie maxim sase zile pentru a isi argumenta punctul de vedere in fata Curtii de Justitie, inainte ca judecatorii sa ia hotararea finala in ceea ce priveste finalizarea procesului de restructurare.

    Astfel, pe masura ce trece timpul noi piedici apar in salvarea companiei suedeze de la colaps. La momentul anuntarii celor doi investitori chinezi, Pang Da si Youngman, General Motors, fost proprietar Saab si inca actionar, si-a exprimat dezacordul. Grupul american se temea ca o majoritatea a actionariatului detinuta de chinezi i-ar putea afecta afacerile pe o piata foarte importanta cum este cea din China.

    Potrivit unor informatii recente, Banca Chinei ar putea deveni noul salvator al constructorulu auto, dupa ce s-a aratat interesata sa achizitioneze 30% din actiunile Saab.

    De cealalta parte, dintre cei doi investitori chinezi, Pang Da pare tot mai departe de a finaliza acordul, numai Youngman fiind inca dispus sa duca la bun sfarsit intelegerea.

    In situatie in care propunerile Bancii Chinei vor deveni realitate, institutia bancara va primi 29.99% din actiunile Saab,iar Youngman va avea 19.99%. Astfel, majoritatea actiunilor vor fi in continuare ale Swedish Automobile, iar General Motors nu ar mai avea motive sa se opuna.

    Vizualizari: 1755
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »