rss

S600 Pullman se intoarce

  1. 24/02/2007
  2. Tags: Mercedes, Pullman
    Vezi toate fotografiile (1)
    Ca si cum Maybach nu primise o lovitura suficient de grea la apritia noului S-Klasse (in multe privinte, limuzina Mercedes este mai sofisticata decat yacht-ul lui Maybach, desi costa de trei ori mai putin), Mercedes continua sa ia decizii stranii in sectorul de lux, anuntand lucrul la versiunea full-stretch a ultimului "S".

    Ca si predecesorii sai, S600 Pullman va fi un adevarat pachebot al soselelor, greu de intors si intr-un sens giratoriu, dar iubit de toti liderii marcanti ai popoarelor sarace (de la seici la dictatori), miliardari de aiurea sau actori de Hollywood.

    Constructia masinii este una speciala, cu sasiu si caroserie intarite, clientii putand alege si dotarea cu sistemele de securitate Guard, ce protejeaza ocupantii imensului habitaclu chiar si de un atac terorist serios.

    Uriasul din Stuttgart va avea deci un tonaj respectabil, dar motorul V12 biturbo, ramas nemodificat, are suficient suflu (517 CP si 830 Nm mai precis) pentru a misca limuzina cu rapiditate.

    Nu este exclus ca, ulterior lansarii lui S 600 Pullman (ce va avea loc in 2008), divizia AMG sa isi bage nasul si in acest Mercedes, astfel incat chiar si cei mai ferventi sustinatori ai numelui Maybach sa isi dea seama ca ar fi trebuit sa-si vanda demult masinile.
    Vizualizari: 914