rss

S-au anuntat vedetele lui Detroit 2008

  1. 23/10/2007
  2. Tags: Dakar, Raliul dakar
Pana la salonul auto de la Detroit mai sunt vreo doua luni si jumatate, un timp considerat de organizatorii primului mare eveniment expozitional auto a lui 2008 drept suficient de indelungat pentru a ne lasa materia cenusie sa “rumege” asupra catorva prezente de marca ce vor fi dezvelite acolo in ianuarie.

Printre cei care au ales sa-si arunce in aer secretele inca de pe acum se numara Ford, Mazda, Mitsubishi si Hyundai, constructori care au surprins in mod placut si cu ocazia salonului de la Frankfurt.

Incepem cu Ovalul Albastru si cu stirea potrivit careia standul sau va avea printre vedete o versiune aparte a conceptului Verve, versiune ce va suferi in viitorul apropiat modificarile necesare pentru a se metmorfoza intr-un produs de serie de talie mica, destinat pietei americane incepand cu 2010 (ganditi-va la un Ford Fiesta pentru yankei).

Ca si Verve, si noul concept va fi realizat pe baza platformei tehnice a lui Mazda2, modelul unui constructor care va incerca sa-i uimeasca pe cei de dincolo de Atlantic cu liniile incredibile ale conceptului Nagare, prezentate pe... un concept-sora, ce va incerca sa le aseze intr-un plan mult mai aproape de realitate.

Un alt concern asiatic, Hyundai, va trece insa la fapte, aducand la Detroit 2008 marea sa piatra de incercare : sedan-ul Genesis, prima limuzina Hyundai cu motor V8 si tractiune spate (o masina care se va afla insa in vanzare in Coreea inca de pe data de 29 decembrie a acestui an).

Acelasi lucru se poate spune insa si de Mitusbishi, un fabricant care va incerca sa spele rusinea ultimelor realizari din SUA cu doua premiere mondiale, despre care, momentan, nu am putut afla decat faptul ca se vor materializa sub forma unui concept, respectiv al unui model de serie.
Vizualizari: 896