rss

S-a reluat lucrul la uzina Dacia!

  1. 11/04/2008
  2. Tags: Automobile dacia
    Vezi toate fotografiile (1)
    Dupa cum se precizeaza intr-un comunicat de presa dat publicitatii de compania Automobile Dacia, astazi, in jurul orei 13, grevistii de la uzina din Pitesti au reluat lucrul dupa ce au acceptat noua oferta salariala din partea administratiei.

    Conducerea sindicatului de la Automobile Dacia a avut astazi consultari cu salariatii aflati in greva din 24 martie, dupa ce administratia a venit cu o noua oferta de majorare a salariilor.

    Administratia a propus, in cursul ultimei runde de negocieri care s-a desfasurat joi seara, o majorare cu 450 de lei brut a veniturilor lunare ale muncitorilor, conform liderilor de sindicat.

    Oferta patronatului include o crestere salariala de 360 de lei brut pentru muncitorii calificati, acordata in doua transe: 300 de lei de la 1 ianuarie si 60 de lei de la 1 septembrie.

    Personalul TESA beneficiaza de o crestere de 15% constituita dintr-o crestere generala si dintr-o crestere individuala. Atat muncitorii, cat si personalul TESA beneficiaza de o prima de rezultat pe anul 2007 egala cu un salariu individual brut la data acordarii primei, in valoare de minimum 900 lei.

    Sindicalistii de la Automobile Dacia au intrat in greva generala pe 24 martie, pe durata nedeterminata, incheierea protestului fiind conditionata de acceptarea de catre patronatul francez a solicitarilor formulate de salariati, in principal cresterea salariilor cu 550 de lei.
    Vizualizari: 997