rss

S-a pus piatra de temelie pentru uzina de ultima generatie din Debrecen

  1. 18/06/2022
    Vezi toate fotografiile (1)

    Piatra de temelie a fost pusa pentru noua uzina a BMW Group din Debrecen (Ungaria). Noua unitate vine dupa o investitie de aproximativ un miliard de euro si va lansa productia de serie a Neue Klasse electrica in 2025. "Uzina din Debrecen va stabili noi standarde in productia de automobile extrem de inovatoare", a declarat Milan Nedeljkovic, membru al Consiliului de Administratie al BMW AG, responsabil pentru productie, la ceremonia de punere a pietrei de temelie. "Aceasta fabrica este de ultima generatie in ceea ce priveste flexibilitatea, dezvoltarea durabila si digitalizarea in intreaga industrie auto."
    BMW Group urmareste in mod constant o strategie de crestere profitabila. "Noua fabrica din Ungaria va juca un rol-cheie in transformarea catre mobilitatea electrica atat pentru BMW Group, cat si pentru reteaua sa de productie", a declarat Nedeljkovic la ceremonie. "Este un alt element important al capacitatii noastre si ne va sprijini cresterea volumului pe termen lung."
    Peter Szijjarto, ministrul maghiar de politici externe si comerciale: "Aceasta investitie uriasa este o garantie suplimentara ca Ungaria, care are deja succes in industria auto traditionala, va ramane lider in era mobilitatii electrice, nu numai in Europa, ci si in intreaga lume. BMW Group este unul dintre cei mai mari si mai moderni producatori de automobile din intreaga lume si suntem mandri ca a ales Debrecen pentru cea mai recenta fabrica. Demonstreaza inca o data ca, in ultimii 12 ani, Ungaria a urmat o politica economica corecta si, drept consecinta, a devenit un mediu de investitii competitiv la nivel global."
    "Inceputul constructiei uzinei BMW Group din Debrecen marcheaza inceputul unei noi ere pentru noi", a declarat Laszlo Papp, primarul orasului. "Impreuna, BMW Group, una dintre cele mai inovatoare companii din lume, si Debrecen, unul dintre cele mai de succes orase din Europa Centrala, construiesc un viitor durabil si inovator. Ne angajam sa asiguram succesul BMW Group la Debrecen, deoarece va contribui la succesul orasului nostru si al oamenilor sai."
    BMW Group infiinteaza o fabrica de automobile complete la Debrecen, cu ateliere de presa, caroserii, vopsitorie si asamblare. Construita pe un teren de peste 400 de hectare la nord-vest de orasul maghiar, va avea o capacitate de circa 150.000 de unitati pe an. Vine in urma unei investitii de aproximativ un miliard de euro si va lansa productia de automobile electrice in 2025. Debrecen va produce primul membru al noii generatii de modele „Neue Klasse”, care se va baza pe arhitectura cluster NCAR dezvoltata special pentru automobile electrice.
    "Neue Klasse si NCAR sunt o oportunitate unica pentru noi de a regandi complet productia de automobile din toate punctele de vedere", a spus Milan Nedeljkovic. "In BMW Production, viziunea noastra strategica este BMW iFACTORY cu cele trei dimensiuni ale sale: AGILA. VERDE. si DIGITALA., pe care o vom implementa perfect in noua noastra uzina."
    BMW Group si-a stabilit obiective clare de dezvoltare durabila si productie pentru noua sa unitate. Nedeljkovic: "Emisiile de CO2 per automobil produs vor fi zero - demonstrand ca, cu suficienta determinare si inovatie, productia de automobile poate fi intr-adevar durabila." Un element cheie in conceptul de dezvoltare durabila pentru noua uzina este absenta completa a combustibililor fosili. "Nu vom folosi petrol sau gaze naturale si ne vom aproviziona cu energie electrica necesara exclusiv din surse regenerabile", a spus Nedeljkovic. El a subliniat: "Uzina noastra din Debrecen este prima din lume care ofera productie de automobile fara CO2. Drept urmare, Debrecen va aduce o contributie notabila la atingerea reducerii cu 80% a emisiilor de CO2 din productie pe care o tintim pentru 2030."
    O mare parte din energia necesara va fi generata de sisteme fotovoltaice extinse direct in incinta uzinei. Restul va fi aprovizionat regional din surse regenerabile 100%. De asemenea, sunt in desfasurare investigatii privind utilizarea energiei geotermale. In plus, uzina din Debrecen va utiliza tehnologii inovatoare care nu exista inca in aceasta forma pe piata, in special in vopsitorie. Aici, vopseaua nu va mai fi uscata prin intermediul cuptoarelor cu gaz. In schimb, in viitorul sistem de productie vor fi integrate tehnologii noi, alimentate electric. "In mod clar, suntem un pionier in acest sens", a adaugat Nedeljkovic.
    Un alt element-cheie in productia durabila este circularitatea consecventa. Ori de cate ori este posibil, materialele si resursele de productie vor fi reutilizate. Decupajele metalice si pilitura de la frezare si presare, de exemplu, vor fi reciclate pentru utilizare ulterioara. Caldura reziduala de la sistemele de racire va fi alimentata intr-o bucla inchisa pentru a incalzi spatiile interioare si apa. si sistemele inteligente de monitorizare a energiei vor urmari exact modul in care toata energia este utilizata, vor detecta orice deseuri si vor asigura ca productia este cat mai eficienta din punct de vedere al resurselor.
    In plus, BMW Group adopta noi abordari ale digitalizarii in Debrecen - inclusiv chiar acum, pe masura ce fabrica este construita. Instrumentele digitale de planificare sunt folosite intr-o masura fara precedent, pentru a proiecta virtual pana la ultimul detaliu al intregului proces de productie. Fiecare etapa individuala a productiei este simulata si optimizata cu precizie absoluta. In special, colaborarea cu compania americana NVIDIA si utilizarea software-ului de planificare Omniverse dezvoltat in comun face ca planificarea sa fie nu numai mai precisa si mai rapida, ci si mult mai colaborativa, atat in interior, cat si cu partenerii si furnizorii. Milan Nedeljkovic: "Aceasta tehnologie fascinanta este revolutionara. Astazi, viitoarea noastra fabrica din Debrecen produce deja automobile Neue Klasse - virtual."
    Uzina din Debrecen va folosi si numeroase instrumente de digitalizare. Aplicatiile de inteligenta artificiala (AI) vor sprijini asigurarea calitatii intr-o gama larga de moduri si vor optimiza procesele de intretinere inteligenta si predictiva. Spectrul de aplicatii digitale va include, de asemenea, edge computing, analiza datelor, tehnologii de localizare 5G si sisteme logistice inteligente autonome cu functii AI. "Digitalizarea ofera un potential urias si il vom exploata pe deplin si in mod inteligent la Debrecen", a subliniat membrul Consiliului de Administratie pentru productie. "Vom atinge noi dimensiuni ale coerentei datelor de-a lungul intregului lant de valori si in toate lanturile de proces."
    "Dar, chiar si in contextul tuturor tehnologiilor, inovatiilor si tehnologiei inalte, o fabrica de masini este intotdeauna la fel de buna ca oamenii care lucreaza acolo", a adaugat Nedeljkovic. In urmatorii doi ani, echipa lui Hans-Peter Kemser, care in prezent numara 100 de oameni, va creste la peste 1.000. "Recrutarea creste deja treptat", a raportat Kemser. "Obiectivul este de a ocupa posturi de conducere in toate tehnologiile cu specialisti maghiari. Ne vom concentra foarte clar pe recrutarea de specialisti talentati din zona Debrecen si din estul Ungariei", a continuat el. Pe langa oportunitati salariale atractive, compania va oferi multe beneficii suplimentare care o vor face un angajator foarte atractiv in Ungaria, ca si in alte parti. Beneficiile vor include asigurari specifice de accident, indemnizatii de mobilitate, catering de inalta calitate si, de la 1 iunie 2022, acces la serviciul de sanatate al companiei. Exista si planuri de a oferi ingrijire si educatie pentru copiii din familii germane si maghiare. "Ne vedem un angajator atractiv din diverse puncte de vedere", a explicat Kemser. "Pentru noi, un mediu de lucru in care angajatii sunt apreciati este la fel de important ca si conditiile de munca echitabile si locurile de munca centrate pe angajati. Pentru ca ii ajuta pe angajati sa se identifice cu compania si sa ne ramana loiali."
    Pe masura ce incepe urmatoarea faza de constructie, compania ofera locuri de munca pentru specialisti si oameni care sunt calificati in constructia de cladiri si sisteme, precum si in managementul facilitatii. Alti angajati sunt recrutati pentru resurse umane, finante, achizitii, IT, planificare si control. Pozitiile in productie vor fi anuntate intr-o etapa ulterioara.
    Constructia Centrului de Formare BMW de la uzina din Debrecen este deja in derulare, in pregatirea pentru septembrie 2023, cand va fi lansata formarea profesionala locala ca parte a unui curs dual de studii. Programele de formare de trei ani in patru profesii vor fi sustinute de opt instructori de formare pentru a pregati 70 de ucenici pe an pentru examenele de competenta. "Modelam nu numai viitorul fabricii noastre, ci si viitorul personal al multor tineri", a subliniat directorul fabricii, Hans-Peter Kemser.
    Reteaua de productie BMW Group
    Timp de decenii, BMW Group s-a vazut ca un etalon in ceea ce priveste tehnologia de productie si excelenta operationala in productia de automobile. BMW iFACT0RY. AGILA. VERDE. DIGITALA. reprezinta tinta strategica a retelei globale de productie. Ofera raspunsuri la provocarile transformarii catre mobilitatea electrica si adopta o abordare globala.
    Agila reprezinta eficienta, precizie, flexibilitate maxima si capacitate remarcabila de integrare. Verde include utilizarea tehnologiilor de ultima generatie pentru a stabili o productie cu cea mai mica cantitate de resurse. Obiectivul este ca pana in 2030 sa se reduca emisiile de CO2 per automobil produs cu 80% fata de nivelurile din 2019. Digitala se concentreaza pe stiinta datelor, inteligenta artificiala, precum si planificarea si dezvoltarea virtuala. Productia BMW Group aduce astfel o contributie decisiva la rentabilitatea companiei.

    Vizualizari: 633
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »