rss

S-a livrat modelul BMW EfficientDynamics cu numarul 1.000.000!

  1. 07/08/2008
  2. Tags: Bmw 520d, Bmw 520d touring, Bmw efficientdynamics, Bmw group
    Vezi toate fotografiile (1)

    Toamna acestui an va aduce noul BMW 520d Touring (177 CP, 140 g CO2/km, 5,3 l/100 km), care combina respectarea standardelor Euro 5 cu privire la emisii cu placerea de a conduce, siguranta si confortul la scara inalta.

    In dorinta de a reduce constant consumul si emisiile, BMW Group a atins un nou prag. La reprezentanta BMW din Munchen a fost livrat modelul cu numarul 1.000.000 al modelului 520d, care dispune in dotare standard de tehnologia EfficientDynamics si care este considerata a fi cea mai putin poluanta masina din clasa ei.

    BMW 520d Touring de culoarea Space Grey metalizat, care dispune de acoperis panoramic din sticla, faruri cu Xenon, sistem de navigatie cu interfata Bluetooth pentru telefoane mobile si BMW online, va fi supus unui adevarat test de performanta de-a lungul lunii august, cand clientul, un jurist de 59 de ani, isi va vizita mai multi clienti.

    BMW Group a aplicat tehnologia EfficientDynamics la toate modelele sale si a echipat standard fiecare nou model cu masuri extinse de reducere a consumului de combustibil si a emisiilor. Acesti doi factori au avut o contributie semnificativa la raspandirea impactului la nivel mondial al BMW EfficientDynamics, reflectat si prin vanzarile ce au atins un milion de unitati.

    Constructorul bavarez a inregistrat intre anii 1995 si 2008 o reducere de 25% a consumului de combustibil al flotei sale, ceea ce a permis respectarea angajamentului luat pentru toate marcile sale prin acordul semnat cu Asociatia Producatorilor Europeni de Automobile.

    Incepand cu toamna acestui an, BMW va oferi 23 de modele care respecta standardele de emisii Euro 5 - intre care si BMW 520d. In plus, noul BMW 330d cu tehnologia optionala BMW BluePerformance va fi primul automobil ce va respecta standardele de emisii Euro 6, ce vor intra in vigoare in 2014 o data cu gama de modele pentru anul 2009.

    Compania germana a primit distinctia "World Green Car of the Year Award" in SUA, pentru modelul 118d pentru consumul redus al automobilului de 4,5 litri la 100 km si emisii de dioxid de carbon de 119 g/km.

    Emisiile CO2 ale masinilor BMW nou inmatriculate in prima jumatate a anului 2008 au scazut cu 11,34% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Informatiile oferite de experti in tehnologia ecologica si comparatia nivelului de consum si emisii au confirmat ca BMW a facut cel mai semnificativ progres in randul constructorilor auto cu productie la scara larga.

    Anterior, ultimul numar al Raportului de Protectie a Mediului din SUA a prezentat concluzii asemanatoare. Studiul independent al consumului de combustibil pentru automobilele noi vandute in SUA in perioada 1990 - 2005 a tras concluzia ca BMW Group a contribuit mai mul decat orice alt producator auto la reducerea consumului de combustibil si a emisiilor CO2.

    Vizualizari: 1557