rss

S-a deschis prima statie de incarcare pentru masini electrice din Romania

  1. 23/06/2011
  2. Tags: masina electrica, mitsubishi i-miev, statie
    Vezi toate fotografiile (1)

    Prima statie de incarcare pentru automobilele electrice din Romania a fost deschisa la sediul CNTEE Transelectrica SA. Primul automobil alimentat cu energie electrica a fost Mitsubishi i-Miev.

    Statia de incarcare este de tip public si este dotata cu doua puncte de incarcare de nivel 1, avand urmatorii parametri: alimentare monofazata cu tensiunea 230 V si intensitatea curentului 16 A. Accesul la prize se face prin intermediul unui card personalizat pentru utilizatorul automobilului electric.

    Plata energiei consumate pentru incarcare se va face in scurt timp cu ajutorul contoarelor inteligente punand la dispozitie mai multe modalitati de plata, astfel incat sa devina accesibile tuturor utilizatorilor: abonament, plata cu card, factura la sfarsitul lunii sau prin cartela pre-pay.

    Cu ocazia inaugurarii statiei, Comitetul National Roman CIGRE a devenit primul proprietar oficial al unui autovehicul electric din Romania, achizionand un Mitsubishi i-MiEV. Citadina cu zero emisii are un pret de 36.640 euro cu TVA inclusa.

    Totodata, i-Miev a fost primul automobil alimentat cu electricitate de la statia instalata in Bucuresti. Metoda de incarcare a fost testata chiar de Laszlo Borbely, ministrul Mediului si Padurilor.

    La acest eveniment au participat initiatorii acestui concept in Romania, cat si reprezentanti ai autoritatilor publice centrale si locale, colaboratori din domeniul energetic si reprezentati mass-media.

    Lansarea acestei statii de reincarcare reprezinta primul pas in dezvoltarea unei infrastructuri sustenabile, dezvoltate si cat mai accesibila utilizatorilor de autovehicule electrice.

    Proiectul este demonstrativ, la el avand au acces doar angajatii Transelectrica si membrii ONG-ului CIGRE.

    Vizualizari: 2623