rss

Să fie lumina: farurile inovatoare Opel lumineaza optim in orice situatie

  1. 13/11/2019
    Vezi toate fotografiile (1)

    A sosit din nou momentul: in noaptea dintre 26 si 27 octombrie am dat ceasurile inapoi cu o ora. Multi dintre soferi vor face de acum incolo naveta dimineata si seara in conditii de intuneric.
    Insa soferii Opel nu sunt ingrijorati – autovehiculele lor Corsa, Corsa-e, Astra si Insignia sunt perfect echipate pentru conducerea in conditii de intuneric cu farurile IntelliLux LED® matrix. Dupa segmentul compact, marca germana aduce acum farurile LED adaptive, cu functie anti-orbire, in clasa autovehiculelor de mici dimensiuni, continuand astfel sa faca accesibila unui public larg o tehnologie intalnita altfel doar la autovehiculele din segmentele premium.
    Farurile LED cu numeroase functii automate sunt utilizate si pentru modelele Grandland X si Mokka X. In plus, farurile LED cu consum redus de energie, care contribuie la reducerea emisiilor de CO2 sunt disponibile optional pentru Astra, Corsa si Crossland X.
    Distributie precisa a luminii
    Actualul sistem de iluminat IntelliLux LED® matrix este cu mult superior sistemelor cu xenon sau conventionale, fiind mai precis. Farurile inteligente sporesc siguranta si confortul in timpul conducerii in conditii de intuneric. Imediat ce autovehiculul iese din mediul urban, farurile matrix activeaza automat faza lunga si adapteaza in mod continuu raza de actiune si distributia fasciculului luminos, indiferent daca modelul Corsa, Astra sau Insignia se deplaseaza pe autostrada, drumuri rurale sau intr-un viraj. In functie de model, 8, 16 sau 32 de segmente LED se adapteaza rapid si automat la situatia din trafic fara a-i orbi pe ceilalti participanti la trafic care circula din sens opus. In plus, farurile LED matrix au o raza de actiune de pana la 400 m – un avantaj important in aceasta perioada a anului, cand ziua este mai scurta.
    Lumina ideala pentru orice situatie
    Opel ofera un sistem avansat de iluminat nu doar pentru Insignia, Astra si Corsa, ci si pe alte segmente de piata. Grandland X si Mokka X, de exemplu, sunt echipate cu farurile LED adaptive (AFL) care au la baza o camera video de ultima generatie. Farurile LED controleaza distributia luminii si au o functionalitate imbunatatita comparativ cu sistemele de iluminat anterioare. Datorita fazei lungi automate, soferul nu mai trebuie sa o activeze sau dezactiveze manual pentru a preveni orbirea celorlalti participanti la trafic. Farurile AFL cu tehnologie LED au pana la opt functii individuale – iluminat pentru oras, drumuri rurale, autostrazi, in curba, in viraje si la parcare, plus asistent pentru faza lunga si reducere automata a intensitatii luminoase.
    Eficienta maxima si iluminare optima
    Pentru a reduce si mai mult emisiile de CO2, Opel echipeaza, de asemenea, noul Astra si noul Corsa cu faruri LED extrem de eficiente. Fiecare far consuma intre 13 si 14 W in faza scurta, un consum cu peste 80% mai mic comparativ cu farurile cu halogen.
    Doar farurile LED ale modelului de baza Corsa reduc, in medie, emisiile de CO2 cu 1,3 g/km (conform NEDC). Pentru motorul turbo pe benzina, emisiile sunt reduse cu 1,38 g/km, iar pentru cel diesel cu 1,23 g/km (consum de carburant conform NEDC1: urban 5,5-3,7 l/100 km, extra-urban 4,2-2,9 l/100 km, mixt 4,7-3,2 l/100 km, 106-85 g de CO2/km; consum de carburant conform WLTP2 mixt: 6,2-4,0 l/100 km, 140-105 g de CO2/km).

    Vizualizari: 3173
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »