rss

Rusia, peste Germania ca piata auto

  1. 12/07/2008
  2. Tags: Germania, Piata auto
    Vezi toate fotografiile (1)
    Rusia va deveni cea mai mare piata auto a Europei la finalul acestui an, cu trei ani mai devreme decat se anticipase initial.

    Vestea a fost adusa de catre cei de la PricewatehouseCoopers in baza unui raport al vanzarilor si previziunilor aferente primului trimestru din 2008.

    “Rusia vine de departe din spate si se misca extrem de rapid, asa cum a facut-o in ultimii ani. Ba mai mult, continua sa accelereze. Nu spun ca valoarea dolarului este mai mare decat piata din Germania, dar rusii vor fi lideri in ceea ce priveste numarul de masini vandute pana la finalul acestui an”, a declarat Stanley Root, autorul raportului.

    PricewaterhouseCoopers avertiza inca de anul trecut ca cea mai mare tara din lume va deveni si cea mai mare piata europeana, insa termenul de detronare al Germaniei fusese “fixat” in 2011.

    Root anticipeaza ca, in conditiile actuale de crestere, finalul lui 2008 va consemna vanzarea a 3,6-3,8 milioane de masini noi in Rusia, suficient de multe pentru a-i depasi pe germani.

    Intre noi fie vorba, omul are toate premizele sa isi sustina teoria: pe primul semestru al anului curent, vanzarile de masini din Rusia au totalizat 1,645 de milioane de unitati, cu 41% mai multe comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut si cu... putin peste cele 1,63 de milioane de autoturisme comercializate in Germania in primele sase luni ale lui 2008.

    Mai mult decat atat, economia in curs de insanatosire a gigantului din Europa de Est a permis locuitorilor sai sa se orienteze catre masini si marci mai scumpe, diversificand astfel piata locala si aducand-o in situatia de a fi catalaogata drept un mediu concurential modern.

    Nivelul importului de masini noi a crescut cu 54% in primele sase luni ale lui 2008, pana la un nivel de 785.000 de unitati, in timp ce vanzarile de masini straine produse in Rusia au ajuns la 290.000 de masini, cu 41% mai mult ca anul trecut.

    Ocin haraso, tavarisci...
    Vizualizari: 1251