rss

Runda a doua a Xventure Snowmobile Cup 2007” la Paltinis

  1. 28/02/2007
  2. Tags: Runda a doua a cupei frm
    Vezi toate fotografiile (2)
    Dupa ce in etapa de deschidere a sezonului, programata la Plaiul Foii in apropiere de Zarnesti, a triumfat Romeo Dunca, Marcel Butuza este hotarat sa-si ia revansa in etapa programata in statiunea sibiana Paltinis, runda a doua a Cupei FRM la snowmobile, „Xventure Snowmobile Cup 2007”.

    „Sunt pregatit sa castig aici cu toate ca traseul este mult mai greu decat la prima etapa. Sunt multe necunoscute, nu stiu care este strarea taseului si a zapezii, dar vom face tot posibilul sa castigam”, a spus brasoveanul.

    Romeo Dunca este lider in clasamentul general cu 25 de puncte, cu trei mai multe decat brasoveanul Marcel Butuza.

    Primul roman care a luat startul in Raliul Dakar pleaca, in cursa „Red Bull 1000 Trails” cu un usor avantaj, el fiind castigatorul etapei de anul trecut, programata tot in statiunea Paltinis.

    “Anul trecut am avut o singura etapa, iar acum avem deja un campionat. „Red Bull 1000 Trails” este cea mai importanta, dar si cea mai dificila cursa din acest sezon si sunt sigur ca vom avea parte de o intrecere interesanta, mai ales ca a nins in aceste zile”, a spus Martin Freinademetz, organizatorul competitiei.
     
    In etapa a doua a sezonului va lua startul si Francois Vulliet, participant la doua editii ale Dakarului si castigator, impreuna cu Romeo Dunca, al cursei de snowmobile din 2006 de la Sibiu. Si anul acesta cei doi vor face echipa la Red Bull 1000 Trails, in timp ce Marcel Butuza va merge impreuna cu Alex Garbacea sau Romeo Duicu.

    “Datorita dificultatii traseului concurentii vor pleca in echipe de cate doi. Cel mai dificil pasaj este in apropiere de Varful Petru unde zapada depaseste 1,5 metri. Sunt sigur ca aici se va face departajarea in cursa”, a mai completat Martin Freinademetz.

    Etapa a doua din „Xventure Snowmobile Cup 2007” va incepe vineri, 2 martie, cu un prolog care are ca scop stabilirea listei de start pentru prima zi a competitiei. Concurentii vor parcurge un traseu de 20 de minute, pe noapte, pe partia Comanda, prima partie de schi din statiunea Paltinis, la aproximativ 25 de kilometri de Sibiu.

    Sambata si duminica, 3 – 4 martie, pilotii de la casa Profesionisti au de parcurs un traseu de peste 180 km, lungimea totala a traseului fiind de aproape 400 kilometri. Pentru pilotii de la calsa Amatori, traseul are un grad de dificultate ma scazut, iar lungimea totala este de aproximativ 280 kilometri.

    La start se vor afla si 15 piloti din Austria, Polonia, Slovacia, Italia si Andora.
    Vizualizari: 879