rss

Ruf pregateste un nou CTR

  1. 11/04/2007
  2. Tags: Porsche ruf ctr3
    Vezi toate fotografiile (1)
    La exact 20 de ani de la lansarea originalului CTR (la acea vreme cea mai rapida masina din lume, creditata cu o viteza maxima de 345 km/h), constructorul din Pfaffenhausen va inaugura lansarea noii sale fabrici din Bahrain cu prezentarea celei de-a treia generatii CTR.

    Ea va fi bazata pe mezinul Cayman, dar nu va grabiti sa compuneti bancuri: ca si in cazul predecesorilor sai, Ruf va avea grija ca acesta sa fie unul dintre cele mai rapide Porsche de pe planeta.

    De fapt, doar caroseria va mai aduce aminte de cel mai mic Porsche, pe dedesubt masina fiind aproape in totalitate schimbata de tehnologiile specifice lumii curselor, preluate de la modelul RT12 (un tuning „hard-core” al lui 911 997).

    Asadar, propulsia noului CTR3 va fi asigurata de un boxer twin-turbo de 3,8 litri cilindree, ce va pravali asupra unei cutii de viteze secventiale cu sapte trepte (componenta aflata deocamdata la stadiul de zvon) 700 CP si un cuplu de 890 Nm.

    Mai mult decat atat, sutele de cai putere vor avea de suportat o masa foarte mica, datorita folosirii intense a aluminiului si fibrei de carbon la constructia unor panouri unice pentru caroserie.

    Punand cap aceste date, se estimeaza ca bolidul va ajunge la 360 km/h, dar performantele nu vor costa deloc putin. De fapt, daca stam bine si ne gandim, iti va fi imposibil sa mai gasesti in lume un Cayman care sa coste 300.000 de euro...
    Vizualizari: 1046