rss

RORMaxx Formula AE, supercar propulsat de energia eoliana

  1. 11/01/2009
  2. Tags: Formula AE, Maxx Bricklin, RORMaxx, Rory Handel
    Vezi toate fotografiile (5)


    De obicei, schitele unor concepte realizate exclusiv pe computer nu prezinta o mare relevanta, intrucat de cele mai multe ori nu au nici cea mai mica legatura cu realitatea. Insa RORMaxx Formula AE, proiect realizat de doi liceeni in varsta de 18 ani, merita ceva mai multa atentie datorita ideilor inovatoare pe care le inglobeaza.

    In timp ce adolescentii de varsta lor isi tapeteaza camera cu postere cu Ferrari si Lamborghini, Rory Handel si Maxx Bricklin, elevi la Harvard, California, au decis sa creeze propriul automobil. Si nu oricum: au proiectat un supercar ecologic, pe care l-au numit RORMaxx Formula AE.

    Este un autovehicul electric care foloseste energia solara, insa pana aici nimic iesit din comun. Aceasta este o tehnologie pe care GM si Toyota incearca sa o implementeze deja in productia de serie. Insa Handal si Bricklin si-au dotat creatia si cu turbine eoliene, care capteaza curentul de aer ce se scurge in jurul masinii si il transforma in energie!

    Cei doi tineri au declarat ca Formula AE sprinteaza de la 0 la 100 km/h in mai putin de 4 secunde si atinge o viteza maxima de 250 km/h. Reincarcarea totala a bateriilor nu dureaza mai mult de 1,5 ore, iar autonomia depaseste 300 de kilometri. Si nici pretul nu arata rau avand in vedere tehnologiile si ideile inovatoare inglobate in acest concept: intre 80.000 si 150.000 de dolari (60.000-110.000 euro).

    Dar, tineti minte, acest supercar este doar un vis al unor adolescenti si ar putea ramane asa! Momentan, nimeni nu si-a manifestat dorinta de a testa eficacitatea unor turbine eoliene instalate pe un autovehicul.


    Vizualizari: 1129
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »