rss

Rombat a demarat productia de baterii Start-Stop

  1. 29/02/2012
  2. Tags: baterii, Dacia, Nissan, Renault
    Vezi toate fotografiile (1)

    Cel mai mare producator de acumulatori auto din Romania, ROMBAT SA, lanseaza pe piata baterii pentru autovehicule echipate cu sistemul Start-Stop.

    Noua generatie de baterii utilizeaza tehnologia AGM VRLA si este destinata masinilor dotate cu sistemul Start-Stop si cel de recuperare a energiei pierdute la franare.

    In cazul autoturismelor care beneficiaza de sistemul Start-Stop, motorul se decupleaza la scoaterea din viteza (de exemplu la semafor, la staționare de scurta durata etc.), fapt ce se traduce printr-o economisire importanta de combustibil. Cand soferul cupleaza ambreiajul, motorul reporneste automat.

    Bateriile cu tehnologie AGM sunt destinate autovehiculelor dotate cu sistem de franare regenerativa, care permit recuperarea energiei de franare si stocarea ei in baterie.

    Masinile care vin echipate cu sisteme Start-Stop si franare regenerativa realizeaza economii de combustibil de pana la 10%, precum si reducerea emisiilor de CO2 cu pana la 10%.

    ROMBAT produce in fiecare an 2,6 milioane de baterii. Compania este furnizor unic Dacia din 1996, furnizor PSA Peugeot din Slovacia din 2008, iar din 2011 furnizor pentru fabrica Nissan Sankt Petersburg din Rusia.

    Vizualizari: 3076
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »