rss

Romanii la Dakar 2009

  1. 05/01/2009
  2. Tags: Dakar, David Casteu, Emanuel gyenes, Frans Verhoeven, Marcel butuza, Philppe Cottet, Romeo duicu, Vectra Racing Team
    Vezi toate fotografiile (3)


    Sambata, 3 ianuarie, s-a dat startul in noul raliu "Dakar", desfasurat in premiera in America de Sud. Romania este reprezentata la clasa moto de echipa Vectra Racing, formata din romanii Emanuel Gyenes, Romeo Duicu, Marcel Butuza si Philppe Cottet (Elvetia), Frans Verhoeven (Belgia) si francezul David Casteu, pilot care a terminat editia din 2007 pe locul al doilea.

    Din pacate, la categoria auto Team Dakar Romania nu a mai luat startul, Gabi Nicolae si Alex Bojica ducand mare lipsa de sponsori.

    Taramul sud-american pare sa nu le priasca componentilor Vectra Racing Team Brasov, una dintre cele mai redutabile echipe private implicata in aceasta cursa. In prima zi Mani Gyenes a terminat doar pe 95, dupa ce i-a imprumutat roata din spate lui David Casteu, care suferise o defectiune. Francezul, care a fost nevoit sa se intoarca la cel de-al doilea punct de control pentru a se intalni cu romanul, s-a clasat la finalul zilei pe locul 69. Gyenes si-a continuat si el cursa dupa ce asistenta tehnica l-a ajuns din urma si i-a montat o alta roata pe motocicleta.

    In ceea ce-l priveste pe Marcel Butuza, cazatura din prima zi, in care si-a fracturat o coasta, i-a pecetluit soarta in Dakar 2009. Desi a incercat sa duca cursa la bun sfarsit, brasoveanul s-a retras a doua zi din cauza durerilor. Butuza se afla la a doua participare in Dakar, dupa editia din 2007, cand, insa, a abandonat din cauza problemelor tehnice.

    A doua zi i-a fost fatala si lui Mani Gyenes, care a cazut intr-o groapa ce nu era semnalizata pe road book. Un brat stang "subrezit" l-a fortat si pe el sa se retraga prematur din raliu, singura speranta a romanilor ramanand Romeo Duicu, singurul motociclist roman ramas in concurs. Trebuie amintit ca Duicu este ultimul sosit in echipa, el luandu-i locul lui Alex Garbacea, care si-a fracturat un picior la testele pentru suspensii desfasurate in Franta.

    Ii tinem pumnii lui Romeo si speram sa treaca cu bine linia de sosire pe data de 18 ianuarie, indiferent de locul ocupat.

    Vizualizari: 1282