rss

Romanii, in topul suferintei privind efortul de a cumpara un litru de benzina

  1. 28/02/2013
  2. Tags: Benzina, Motorina
    Vezi toate fotografiile (1)

    Romania se afla pe locul opt in topul "suferintei la pompa", conform unui studiu realizat de Bloomberg, anunta Ziarul Financiar. Acest rezultat dezvaluie efortul depus de romani pentru a achizitiona un litru de carburant, desi statisticile europene arata ca Romania are cea mai ieftina benzina din UE.

    Un studiu recent realizat de Bloomberg face un top in care intra 60 de tari, privind indicatorul denumit "suferinta la pompa", care analizeaza procentul din venitul mediu zilnic al unui locuitor destinat achizitionarii unui galon de combustibil. In medie, un galon este echivalentul a 4,5 litri.

    Potrivit clasamentului Romania, tara cu cea mai ieftina benzina din Europa, ocupa pozitia a opta privind "suferinta la pompa", aproape 7% din castigul zilnic al unui roman fiind necesar pentru a cumpara un litru de carburant.

    Pentru a face plinul (aproximativ 55 litri de benzina), un roman ar trebui sa munceasca 4 zile, fara a mai cheltui banii castigati pe nimic altceva. Datele afisate de Bloomberg arata ca in medie un litru de benzina costa circa 1,5 dolari, in timp ce venitul mediu zilnic al unui roman este de 22 de dolari. Asadar, din ceea ce castiga un roman intr-o zi nu-si permite nici macar 15 litri de benzina.

    Romania si Bulgaria sunt singurele tari membre ale UE care se afla in topul primelor zece tari care depun cel mai mare efort pentru a cumpara un litru de benzina. In cazul cetatenilor bulgari, un litru de benzina este echivalentul a circa 8 procente din venitul mediu zilnic.

    Vizualizari: 7173
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »