rss

Romania vrea sa concesioneze 1.390 de km de autostrada

  1. 19/06/2007
  2. Tags: Autostrada
    Vezi toate fotografiile (1)
    Ministerul Transporturilor intentioneaza sa concesioneze 1.390 de kilometri de autostrada, din totalul de 2.000 kilometri prevazuti in proiecte. Informatia a fost facuta publica de catre ministrul de resort, Ludovic Orban, care a dat un termen de 18 luni pentru semnarea primelor contracte.

    "Proiectele de constructie a autostrazilor sunt in diverse faze de executie. In cazul unora dintre ele exista studii de fezabilitate, iar altele sunt doar in aceea de proiect. In aceste conditii, un termen realist pentru primele contracte de concesiune este de un an si jumatate, iar cel maxim este de 36-42 de luni", a spus Orban.

    Potrivit aceluiasi oficial, numai coridorul IV paneuropean si sectorul de autostrada Cernavoda-Constanta vor fi finalizate din fonduri europene. Autostrada Bechtel va fi realizata cu fonduri de la bugetul de stat, iar pentru restul proiectelor este necesara finantarea prin concesiune.

    La acest din urma capitol figureaza centura de nord a Capitalei, autostrada Ploiesti-Buzau-Focsani si Focsani-Albita de pe culoarul IX, sectoarele Ploiesti-Comarnic, Comarnic-Predeal si Predeal-Brasov, segmentul Sibiu-Pitesti aflat pe coridorul IV.  Vor fi, de asemenea, concesionate autostrazile Targu Mures-Roman-Iasi, Arad-Oradea, Sibiu-Fagaras si Petea-Baia Mare.
    Vizualizari: 867
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »