rss

Romania are aproape 30 de kilometri noi de autostrada. Loturile 3 si 4 din autostrada Sebes-Turda au fost date in folosinta

  1. 01/08/2018
  2. Tags: Autostrada, autostrada sebes turda, cnair, sebes turda
    Vezi toate fotografiile (1)

    Inca o performanta negativa pentru autoritatile din Romania, sau mai bine spus pentru Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere care a avut nevoie de patru ani pentru a da in folosinta nici 30 de kilometri noi de autostrada.

    Este vorba despre tronsoanele 3 si 4 din autostrada Sebes-Turda, incepute in 2014 si finalizate in 2016. Compania de drumuri nu a receptionat insa atunci lucrarea din cauza unor greseli ale constructorilor.

    Acum, o echipa de specialisti de la CNAIR si de la Inspectoratul de Stat in Constructii au verificat temeinic cei 28,8 kilometri si au cazut de acord ca tronsonul de drum poate fi dat in folosinta.

    Lotul 3 este cuprins intre localitatile Aiud si Decea iar lotul 4 intre Decea si Turda, iar acum ca sunt finalizate si bune de circulat, soferii vor putea sa evite o bucata periculoasa din Drumul National 1 si vor petrece mai putin timp in trafic.

    Potrivit lui Alin Serbanescu, purtator de cuvant al CNAIR, Compania urmeaza sa inaugureze pana la finalul anului si alte portiuni de autostrada.

    "Anul acesta avem in plan lotul 4 Lugoj-Deva, pe care asteptam sa-l receptionam, cele doua loturi de pe Autostrada Transilvania si avem cei 3,3 kilometri de pe Autostrada 3 care urmeaza sa asigure descarcarea in soseaua Petricani din Capitala. (...) Orizontul de finalizare este sfarsitul acestui an si mizam pe peste 60 de kilometri de drum noi care va fi dat in folosinta," sustine acesta."

    Vizualizari: 3082