rss

Rolls Royce “Hyperion” Pininfarina: imagini oficiale?

  1. 13/08/2008
  2. Tags: Drophead Coupe, Hyperion, Pininfarina, Rolls Royce
    Vezi toate fotografiile (1)
     

    An de an, concursul de eleganta de la Pebble Beach este folosit deopotriva de fabricanti auto, carosieri si colectionari privati pentru etalearea ultimelor creatii sau achizitii, evenimentul transformandu-se intr-unul dintre cele mai importante spectacole din lume dedicate esteticii si artei designului auto.

    La editia 2008 vom asista, printre altele, la lansarea lui Bugatti Veyron Grand Sport, insa fenomenalul supercar franco-german va avea o concurenta teribila din partea lui Rolls Royce Drophead Coupe “Hyperion”.

    Creatie a celebrului studio de design Pininfarina, care si-a regasit in ultima vreme vocatia de carosier pentru clienti privati (aminti-va de supercar-ul P4/5, bazat pe Ferrari Enzo si construit la comanda lui James Glickenhaus), acest monumental cabriolet bazat pe Rolls Royce Drophead Coupe a fost realizat pentru un colectionar ce a dorit sa ramana anonim.

    Evocand prin elementele de stil modelele Rolls Royce din perioada interbelica, “Hyperion” va apare, din cate se aude, si la Salonul Auto de la Paris, unde va fi expus, oarecum antagonic, alaturi de un concept-car electric cu care Pininfarina va “sonda” viitorul.

    Vizualizari: 1061