rss

Rolls-Royce 200EX avea un motor V12 turbo!

  1. 24/03/2009
  2. Tags: 200EX, Phantom, Rolls-Royce, V12
    Vezi toate fotografiile (1)

    Desi a trecut ceva vreme de la debutul lui "Baby-Rolls", detaliile cu privire la caracteristicile sale tehnice continua sa soseasca dinspre sediul companiei britanice.

    Astazi, spre exemplu, am aflat cate ceva despre motorul V12 turbo.

    OK, faptul ca 200EX are sub capota un V12 mai puternic decat cel al lui Phantom se stia cu cateva zile inainte de aparitia masinii la Geneva, insa informatiile cu privire la cilindreea agregatului si puterea exacta nu au fost dezvaluite decat acum. El este ceva mai mic decat cel instalat pe Phantom - 6,6 litri in loc de 6,75 litri -, insa, gratie supraalimentarii, produce cu 54 CP mai mult (asadar, 507 CP).

    Mai mult decat atat, viitorul Rolls-Royce entry-level isi "bate" fratele mai mare si in ceea ce priveste tehnologia si numarul de trepte al cutiei de viteze, fiind echipat cu noua transmisie automata cu opt trepte de la ZF.

    Iar daca mai punem la socoteala si declaratia lui Tom Purves, CEO-ul prestigioasei marci din Insula - omul care a declarat ca "RR4 va avea aceeasi calitate si nivel de confort pe care o asteapta clientii de la un Rolls Royce" -, chiar ca mai gasim cu greu un motiv pentru a investi intr-un Phantom. Voi?

    Vizualizari: 1179