rss

Ritmul de crestere al pietei SUV-urilor se va tempera

  1. 13/11/2007
  2. Tags: SUV
    Vezi toate fotografiile (1)
    Maturizarea pietei va determina o temperare a ritmului de crestere al vanzarilor de automobile SUV in Romania. Daca anul acesta se va inregistra un spor de peste 35% comparativ cu anul trecut, in 2008, sustin analistii, va exista crestere, dar nu mai mare de 30%.

    Dupa trei trimestre scurse din 2007, potrivit APIA, segmentul SUV a inregistrat un total de 12.740 de unitati. Pana la finele anului este anticipata o cifra de circa 15.000 de unitati, cu aproximativ 4.000 de unitati mai multe decat anul trecut. Cele mai bine vandute modele sunt Hyundai Tucson, Hyundai Santa Fe, Volkswagen Touareg, Toyota RAV 4, Mitsubishi Outlander, Audi Q7, Honda CR-V si Toyota Land Cruiser.

    In 2008, desi vor aparea noi modele importante in acest segment, ritmul de crestere nu va ramane acelasi. Evident, piata se maturizeaza si, clientii vor cauta in special masini cu care sa se descurce in tot mai aglomeratul trafic urban, asa ca, probabil, segmentele mini, mic si compact vor cunoaste cel mai notabil spor al vanzarilor.
    Vizualizari: 644