rss

Riley XR-3, masina de 1l/100 km

  1. 21/03/2007
  2. Tags: Riley Enterprises, Riley XR-3
    Vezi toate fotografiile (2)
    In mai putin de trei luni, pe portile companiei Riley Enterprises din Arizona va iesi un vehicul aerodinamic cu trei roti, ce va fi capabil sa mearga 100 km folosind putin peste 1 litru de combustibil.

    Va vine sa credeti sau nu, acest hibrid caruia doar conceptul VW 1L i-ar putea face concurenta va putea fi cumparat de oricine atat in forma finita, cat si sub forma de piese gata de asamblat in propriul garaj.

    Propulsia acestei ciudatenii incredibil de economice este asigurata de un sistem diesel-electric ce foloseste un motor in trei cilindri cu actiune pe rotile din fata si un propulsor electric alimentat de la o baterie litiu-ion cu actiune pe rotile spate.

    Cele doua punti nu sunt interconctate prin intermediul unui dispozitiv mecanic sau electronic, actionand independent una de cealalta. Cand este folosit doar motorul diesel, masina consuma 1,88 l/100 km, dar cu ambele agregate in functiune (modul de propulsie poate fi setat de la un buton de pe consola centrala pe una din cele trei pozitii: exclusiv diesel, exclusiv electric sau combinat) economia atinge 1,045 l/100 km.

    Ramane de vazut si cu cat trebuie sa creasca pretul la hidrocarburi pentru ca americanii sa recurga la asemenea achizitii...
    Vizualizari: 730