rss

Revine Ford la linia de plutire?

  1. 26/04/2007
  2. Tags: Ford
    Vezi toate fotografiile (1)
    Povara celor aproape 13 miliarde de dolari pierduti in 2006 va sta multa vreme pe umerii concernului american, dar acum la fel de important este faptul ca Ford da semne de insanatosire financiara.

    Cum-necum, se pare ca „The Way Forward” isi arata roadele, chiar daca primul trimestru al acestui an are rezultatul scris tot cu rosu in contabilitate.

    Numarul trei mondial a pierdut asadar in primele trei luni ale acestui an 282 de milioane de dolari (225 de milioane de dolari de la sectorul auto), fapt care inseamna insa o ameliorare considerabila fata de pierderea de 1,4 miliarde de dolari inregistrata in aceeasi perioada a anului trecut.

    Si veniturile au inregistrat un progres notabil, Ford incasand cu 2,2 miliarde de dolari mai mult acum decat o facea in 2006 (43 de miliarde vs 40,8 miliarde de dolari – 38,6 miliarde din sectorul auto).

    Se pare ca toate acele fabrici inchise, eforturile de imbunatatire a calitatii produselor si lansarea de modele noi si apetisante pentru public incep in sfarsit sa invarta niste rotite la Ford, insa, asa cum declara chiar presedintele Allan Mulally, mai sunt inca multe de facut.

    „Rezultatele de pe primul trimestru au fost chiar mai bune decat ne asteptam, dar mai sunt multe necunoscute de rezolvat in viitor. Ne vom axa pe imbunatatirea calitatii, a productivitatii si a performantei afacerilor”, a declarat boss-ul Ford.

    Performerii primului trimestru au fost, in SUA, modelele Edge, Lincoln MKX, seria de truck-uri F Super Duty, noul Escape si chiar Mercury Mariner, in timp ce in Europa publicul receptionat pozitiv premierele lui S-Max si Mondeo.

    Apropo de Batranul Continent, Ford Europe a fost marele performer al acestei prime „runde” anuale, cu un profit de 219 milioane de dolari, +155 de fata de ianuarie-martie 2006.

    Veniturile au sarit cu 1,8 miliarde de dolari, dar poate cel mai important aspect a fost scaderea costurilor cumulate cu 1,9 miliarde de dolari, fapt care il aduce pe Ford tot mai aproape de targetul de 5 miliarde de dolari stabilit pentru 2008, cu punct de referinta anul 2005.

    Uriasul adormit incepe sa faca ochi...
    Vizualizari: 719
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »