rss

Revin Lancia Aurelia si Delta

  1. 19/06/2007
  2. Tags: Aurelia, Delta, Lancia
    Vezi toate fotografiile (2)
    Foarte rar vin vesti bune de la Lancia, dar cand se intampla asta, e zi de sarbatoare pentru fanii marcii.

    Asa se va intampla probabil si in perioada urmatoare, dupa ce FIAT a decis sa readuca in actualitate nume celebre precum Aurelia si Delta.

    Primul dintre cele doua nume are o vechime de 57 de ani si este considerat de majoritatea specialistilor ca definind primul Gran Tursimo adevarat din istoria automobilului.

    Acea masina, desenata de Vittorio Jano si produsa intre 1950 si 1958 a avut trei variante de caroserie (coupe, cabrio si sedan cu patru usi), dar noua Lancia Aurelia va fi cel mai probabil un coupe-cabrio ce va rivaliza cu masini de calibrul lui Jaguar XK, BMW Serie 6 Cabrio si Lexus SC 430.

    Din punct de vedere tehnic, masina se va baza pe mecanica lui Maserati GranTurismo, ceea ce inseamna din start motor V8 si tractiune pe rotile din spate. Mai multe informatii vom avea insa in maxim opt luni, cand se presupune ca masina va fi prezentat la salonul auto de la Geneva.

    In ceea ce priveste celalat nume, el nu mai are nevoie de nici o prezentare; tot ce speram este ca noua masina care il va purta sa se ridice cat de cat la nivelul celei care a dat campioni mondiali in WRC.

    Anuntata inca din septembrie anul trecut, despre noua Delta stim acum ca va fi construita pe platforma tehnica a lui FIAT Bravo, ceea ce inseamna ca sigur va avea tractiune fata si o gama variata de motoare pe benzina si diesel.

    Pentru a nu mai repeta insa greseala din 1993 cu Nuova Delta, ar fi bine ca, in noianul de versiuni de familie, sa lumineze si firmamentul unei “Integrale”.
    Vizualizari: 1016
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »