rss

Retrospectiva saptamanii: 5-11 ianuarie 2009

  1. 11/01/2009
  2. Tags: CASCO, Dacia, Fiat, Hyundai, Jaguar, Mazda, Mercedes, Nissan, retrospectiva, Ssangyong
    Vezi toate fotografiile (2)

     

    de Cristian Iovitu

     

    Prima saptamana cu adevarat “lucratoare” a anului 2009 se incheie astazi, fiind in acelasi timp si cea mai bogata saptamana in preview-uri Detroit 2009. Primul mare salon al anului va incepe in week-end-ul urmator, fiind insa din pacate marcat de o serie de absente foarte importante, noua mari nume din industria auto luand decizia de a nu onora cu prezenta spatiile de la Cobo Center, Detroit. Vom reveni bineinteles cu materiale de la si despre North-American Auto Show 2009, insa pana atunci sa vedem ce s-a mai intamplat in aceasta saptamana.

     

    Luni, 5 ianuarie 2009

    Asiguratii Casco nu mai trec pe la Politie in cazul accidentelor fara victime

    Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) a reamintit asiguratilor Casco ca nu mai sunt obligati sa treaca pe la Politie, incepand cu 1 ianuarie 2009, pentru intocmirea actelor constatatoare in cazul accidentelor fara victime, soldate doar cu avarierea masinii personale.

    Noul Porsche Panamera va debuta in China

    Porsche va prezenta noul Panamera la Salonul Auto din Shanghai, ce va avea loc intre 20-28 aprilie.

     

    Marti, 6 ianuarie 2009

    Hyundai Equus - primele schite oficiale

    Constructorul coreean a dat publicitatii primele schite oficiale cu viitorul varf de gama, sedanul Equus, al carui nume de cod este "VI". Viitorul Hyundai Equus va fi prezentat in februarie in Coreea de Sud, singura tara unde va fi comercializat noul model.

    Citroen schimba sigla

    A cazut ultimul bastion: Citroen isi reinventeaza sigla, care a ramas aproape neschimbata in cei 90 de ani de existenta.

    Guvernul roman sare in ajutorul constructorilor auto

    In urma cu ceva timp, Constantin Stroe, vicepresedinte Automobile Dacia, afima ca este pro taxa auto de poluare triplata. Motivatiile? Se incurajeaza productia autohtona si implicit “ajuta” industria romaneasca in conditiile actuale de criza, iar salariatii isi vor continua munca pentru ca vor exista bani de salarizare.

    Spionat: noul Mercedes E-Klasse Coupe

    Mercedes-Benz continua procesul de dezvoltare al variantei coupe a noului E-Klasse, versiune care va lua locul in gama de la Stuttgart actualului model CLK W209.

     

    Miercuri 7 ianuarie 2009

    Dacia, al treilea an consecutiv de scaderi

    https://www.auto.ro/auto-economie/dacia-al-treilea-an-consecutiv-de-scaderi

    Vanzarile Dacia in Romania au scazut cu 54,9% in luna decembrie a anului trecut, fata de perioada similara din 2007, la 3.622 de unitati, iar pe parcursul intregului an 2008 livrarile au totalizat 84.719 autovehicule, in coborare cu 16,7%, constructorul auto inregistrand astfel scaderi record.

    Suzuki renunta la Kizashi

    Compania japoneza a impresionat placut publicul prezent la Salonul Auto de la Frankfurt din 2007, locatie aleasa pentru dezvaluirea primului Kizashi. I-au urmat Kizashi 2 si Kizashi 3, dupa care Suzuki a anuntat ca pe ultimul il va produce in serie (intr-o forma mai putin "tipatoare", evident). Masinile camuflate, spionate pe parcursul lui 2008, au confirmat acest lucru, insa acum niponii au dat lovitura de teatru: Kizashi nu va intra in productie.

    Primele informatii despre Audi S1

    Anul viitor Audi va incepe distributia propriei masini de clasa mica, A1, care sa rivalizeze cu Mini Cooper. La cateva luni de la aparitia pe piata aceasta va fi urmata si de o versiune S.

     

    Joi, 8 ianuarie 2009

    Nissan GT-R SpecV dezvaluit oficial

    Constructorul nipon a dat publicitatii astazi primele informatii si fotografii oficiale cu cea mai sportiva versiune a lui Nissan GT-R, denumita SpecV, care vine, iata, la doar un an de la debutul variantei standard.

    FIAT pregateste Abarth Coupe

    FIAT se pregateste sa prezinte Abarth Coupe, care este posibil sa fie cea mai interesanta sportiva cu doua locuri in 2010.

     

    Vineri, 9 ianuarie 2009

    SsangYong a dat faliment

    Efectele crizei mondiale au lasat urme adanci in bugetul celor de la Ssangyong Motor (marca importata in Romania de AutoItalia Group), companie ce si-a anuntat astazi falimentul!

    Dacia a anuntat rezultatele comerciale pe 2009

    Desi este preconizata o depreciere a leului fata de euro, Dacia nu va scadea preturile in euro, la automobilele pe care le vinde in Romania.

    Inmatricularile de masini rulate in Romania au crescut cu 150% in 2008

    Anul trecut inmatricularile de masini noi au scazut cu 8,6% fata de 2007, cu 285.504 unitati, in timp ce inregistrarile de masini rulate au urcat cu 151,4%, atingand nivelul record de 310.885 unitati.

    Mazda a inregistrat vanzari record in Romania

    Mazda a avut cele mai bune rezultate din istorie in Romania in anul 2008. Constructorul nipon a comercializat 2,537 de masini anul trecut fata de 1,028 in 2007, rezultatul reprezentand o crestere de 147%.

     

    Sambata, 10 ianuarie 2009

    Renault lanseaza Twingo cabriolet

    Ultima generatie Twingo continua sa se diferentieze de modelele precedente. Dupa lansarea sportivei RS, Renault vine cu un nou model cu design citadin si caroserie cabrio. Probabil denumit Twingup, acesta este asul din maneca al constructorului pe piata dedicata tinerilor.

    Noul Jaguar XF-R, poze oficiale

    In sfarsit avem ocazia de a admira pozele oficiale ale noului Jaguar XF-R. La capitolul competitie, bolidul concureaza cu modele ca Audi RS6, BMW M5 si Mercedes-Benz E63 / CLS 63 AMG.

    GM nu gaseste cumparatori pentru Saab

    Dupa ce a scapat ca prin urechile acului de faliment, gratie ajutorului acordat de guvernul american in ultima clipa, GM se loveste de un nou obstacol: desi scos la vanzare de ceva timp, brand-ul Saab nu atrage cumparatori.

     

    Duminica, 11 ianuarie 2009

    Noul Jaguar XK-R: foto si detalii oficiale

    Desi inca confruntat cu serioase probleme financiare, Jaguar poate fi privit drept marea revelatie a inceputului de an in salonul rezervat constructorilor premium, gratie a doua debuturi asteptate cu mare interes: XF-R si, iata, noul XK-R.

    GM amana inceperea productiei pentru Chevrolet Camaro

    General Motors amana inceperea productiei lui Camaro cu o luna, dar nu se grabeste sa dea o explicatie clara de ce. Initial, liniile de productie din fabrica din Oshawa (Ontario) urmau sa fie puse in functiune pe 16 februarie, dar data a fost decalata cu luna, pana pe 16 martie.

     

     

    Vizualizari: 1385