rss

Restructurari la Jaguar si Land Rover

  1. 26/08/2008
  2. Tags: Jaguar, Land Rover
    Vezi toate fotografiile (1)


    Iata ca TATA, noul proprietar al celor doua companii britanice, este nevoit sa ia primele masuri care nu vor fi tocmai populare in randul angajatilor: scade volumul productiei si concediaza cateva sute de muncitori.

    Primii 300 au fost concediati la fabrica din Solihull, unde se asambleaza modele Land Rover, dar masuri similare sunt asteptate si in Halewood, locul unde se produce Jaguar X-Type.

    Conducerea a luat aceste decizii drept urmare a scaderii vanzarilor. Land Rover, de exemplu, a inregistrat o scadere de 31% in SUA, in timp ce Jaguar nu este ajutat de gama de modele imbatranita.

    Per total, insa, Land Rover n-a pierdut atat de mult, pentru ca vanzarile de pe pietele emergente (Rusia si China) au fost foarte bune. Cu o scadere totala a vanzarilor de doar 3 procente, Land Rover se poate considera norocos, mai ales daca luam in considerare declinul economic general din industria auto.

    Jaguar, pe de alta parte, se afla intr-o situatie grea, practic toata gama necesitand investitii masive, pe care TATA pare ca vrea sa le faca, doar ca dezvoltarea modelelor de lux este un proces de durata si exista temerea ca indienii isi vor pierde rabdarea la un moment dat.
    Vizualizari: 817