rss

Replica Audi la Cayman si Boxter, realizata impreuna cu Porsche

  1. 12/11/2008
  2. Tags: Audi, R4
    Vezi toate fotografiile (1)


    Audi planuieste lansarea unei sportive cu motorul pozitionat central. Noul venit va beneficia de o platforma noua si va fi plasat deasupra TT-ului in gama Audi.

    Modelul R4 este rezultatul unei colaborari cu Porsche in producerea unei platforme comune pentru R4 coupe si cabrio si viitoarele modele Cayman si Boxter.

    Imaginea lansata arata ca "mini-R8-ul" preia o serie de elemente de design de la fratele mai mare, printre care prizele de aer, grila, farurile cu LED-uri si silueta. Caroseria este facuta din panouri de aluminiu. Similaritatea nu este coincidenta insa, deoarece Audi planuieste lansarea unei serii de sportive R, care vor calca pe urmele R8-ului.

    In aceasta gama vor intra si rivalul Audi pentru viitorul Jaguar E-Type, R6,si R10, modelul bazat pe conceptul V12 TDI R8. Si Porsche va beneficia de pe urmele colaborarii, deoarece va putea prelua motoarele Audi iar costurile dezvoltarii platformelor noi vor putea fi impartite.

    R4 va avea noua gama de motoare TFSI, iar modelul de baza va avea cel mai probabil un motor de 2 litri modificat. Motorul de pe TT RS, de 2.5 litri supraalimentat care dezvolta 335 CP va fi de asemenea disponibil. Cat priveste cutiile de viteze, o transmisie manuala in 6 trepte va veni ca echipare standard, avand ca optiune cutia S-Tronic cu ambreiaj dublu semi-automatica in 7 trepte.

    R4 este insa departe de showroom-uri, nestiindu-se cine va lansa noua platforma prima data. Avand in vedere procentul tot mai mare pe care il detine Porsche din Volkswagen, este posibil ca R4 sa apara in 2011, la scurt timp dupa lansarea Boxter si Cayman.

     

     

     

     

    Vizualizari: 872