rss

Renault reduce salariile pilotilor F1

  1. 30/03/2009
  2. Tags: Costuri, F1, Fernando Alonso, Formula 1, Renault
    Vezi toate fotografiile (1)

    Reducerea costurilor in F1 nu se refera numai la cheltuielile echipelor din punct de vedere al operatiunilor tehnice ci si la salariile pilotilor. Renault a anuntat ca salariile pilotilor sai ar putea fi suspuse unei reduceri,  in momente de regresie economica, precum cele actuale.

    Directorul Executiv Renault F1, Flavio Briatore a declarat pentru revista italiana Chi ca s-a pus de acord cu pilotii Fernando Alonso si Nelson Piquet Jr. in ceea ce priveste o reducere semnificativa a salariilor lor inainte de noul sezon.

    “Le-am spus ca o reducere a costurilor ar fi oportuna. Ei au inteles situatia si astfel am ajuns la un acord” a declarat oficialul.

    Acesta nu a precizat cu cat se vor micsora salariile celor doi piloti. Cu toate acestea, masura ar putea oferi unele economii importante pentru echipa.

    Renault este prima echipa care anunta reduceri ale salariilor pilotilor inainte de noul sezon. Majoritatea echipelor F1 s-au axat pe reducerea costurilor in sectoarele de testare si aerodinamica, dat fiind ca acestea vor deveni departamentele mai putin utilizate in intreg sezonul viitor.

    Vizualizari: 995