rss

Renault pregateste concedieri masive

  1. 10/09/2008
  2. Tags: Autoeconomie, Renault
    Vezi toate fotografiile (1)


    Renault va prezenta in cursul saptamanii viitoare un plan de concedieri, necesar pentru ca grupul francez, actionar majoritar al Dacia, sa indeplineasca obiectivele de profit propuse pentru acest an, avand in vedere perioada dificila pe care o traverseaza toti constructorii auto pe pietele vest-europene.

    Marti, consiliul pentru forta de munca din cadrul companiei se va reuni la sediul Renault de langa capitala franceza si va stabili detaliile planului. Deocamdata, se zvoneste ca francezii vor renunta la serviciile catorva mii de angajati, in prezent Renault avand trecuti pe statul de plata 134.000 de salariati, conform Mediafax. Mai exact, 6.000 este numarul muncitorilor care vor fi pusi pe liber in intreaga lume, dintre care 4.000 in Franta - 1.000 dintre acestia de la la uzina Sandouville, unde este produs modelul de top Laguna, care a inregistrat vanzari sub asteptari. Din acest punct de vedere, romanii pot sta linistiti, intru-cat la Dacia nu s-au anuntat schimbari, modelele Logan si Sandero asigurand succesul uzinei romanesti.

    Producatorul francez a redus in vara de la 3,3 milioane la 3 milioane de unitati tinta de vanzari pentru 2009, din cauza incetinirii vanzarilor pe principalele sale piete. Renault nu este primul constructor auto care isi adapteaza politica la noile conditii de piata, General Motors si Ford revizuindu-si si ele obiectivele in ceea ce priveste vanzarile si profitul pentru acest an. Nici numarul 1 mondial, Toyota, nu a scapat: japonezii si-au redus in luna august prognoza de vanzari pe 2009 cu aproximativ 7 procente.
    Vizualizari: 965