rss

Renault Ondelios Concept: primele foto si info oficiale (cu galerie foto)

  1. 11/09/2008
  2. Tags: Concept, Ondelios, Renault
    Vezi toate fotografiile (21)


    Renault a facut publice astazi primele imagini si detalii oficiale referitoare la conceptul Ondelios, un corssover de lux cu propulsie hibrida ce va fi prezentat in premiera la Salonul Auto de la Paris.

    Designer-ii grupului francez au folosit aviatia ca sursa de inspiratie pentru ultima lor creatie, care masoara 4,8 metri lungime, 2 metri latime si 1,6 metri inaltime, si o descriu ca un "crossover aerodinamic, foarte placut la condus in calatoriile lungi".

    Ondelios este inzestrat cu jante din aluminiu de 23 inch si usi stil "fluture", iar blocurile optice spate au, pe langa functia normala, si una aerodinamica, acestea preluand fluxul de aer. Evident, odata patruns in interior te loveste designul futurist, tehnologia de ultima ora, monitoarele de tip "touch screen" si un display pe care pot fi urmarite imaginile captate de camerele de luat vederi instalate in oglinzile retrovizoare. Dincolo de tehnologie, habitaclul lui Ondelios este proiectat astfel incat sa adaposteasca sase pasageri in scaune individuale.

    Propulsia este asigurata de un turbodiesel dCi de 2.0 litri, care dezvolta 205 CP si 450 Nm, si doua motoare electrice de 20 KW fiecare, plasate in fata, respectiv in spatele automobilului. Unitatea hibrid isi transmite forta catre roti gratie unei cutii de viteze cu sapte rapoarte si dublu ambreiaj. Conceptul Renault Ondelios atinge "suta" in 7,8 secunde si "soarbe" 4,5 litri/100 km.

    Pentru galerie foto completa dati click aici.

    Vizualizari: 999