rss

Renault Megane R26 R: primele imagini

  1. 08/06/2008
  2. Tags: Megane r26 r
    Vezi toate fotografiile (2)
    Renault Megane RS este probabil cel mai hardcore hot-hatch de clasa compacta la ora actuala, insa nici macar asta nu ii multumeste pe deplin pe fanii vitezei pe drumuri virajate; ca urmare, francezii vor prezenta la Salonul Auto de la Londra de luna viitoare o versiune si mai salbatica, numita R26 R.

    Noi insa nu mai trebuie sa asteptam pana atunci pentru a o vedea, fiindca o prestigioasa revista din Marea Britanie tocmai a facut rost de primele fotografii.

    Acesta este asadar noul lup in haine de oaie eliberat din cusca lui Renault, practic cel mai extrem Megane construit vreodata. O adevarata masina de curse adaptata pentru soselele publice, R26 R are acelasi motor turbo de doi litri si 230 CP sau diferential cu alunecare limitata ca si RS, insa, gratie unui program draconic de reducere a maselor, cantareste cu 125 kg mai putin.

    Nici o componenta ce ar fi putut afecta obtinerea unor performante cu totul speciale nu a scapat de cenzura, iar o serie din componentele caroseriei au fost inlocuite de panouri fabricate din materiale mai usoare (de exemplu, capota motorului este din fibra de carbon, iar geamurile din policarbonat).

    Rezultatele se vor vedea imediat atat in ceea ce priveste tinuta de drum a masinii, cat si in timpul necesar atingerii a 100 km/h – redus cu peste jumatate de secunda fata de modelul “normal”.

    Renault Megane R26 R va fi vandut incepand cu cea de-a doua jumatate a acestui an, la un pret ce nu va fi tocmai pentru toate buzunarele: in Marea Britanie el va porni de la 24.000 de lire sterline (aproximativ 30.100 euro).
    Vizualizari: 1385