rss

Renault Megane: imagini “oficiale”

  1. 02/09/2008
  2. Tags: Laguna, Megane iii, Renault, RS
    Vezi toate fotografiile (4)

    Misterul care l-a invaluit pana acum pe Megane III a fost spulberat in momentul in care o serie de fotografii s-au scurs din Oficiul European pentru Marci si Patente, astfel incat ultimul set publicat pe Internet nu face altceva decat sa distruga si ce mai era din “contraspionajul” francezilor.

    Mai putin socant decat a fost Megane II la momentul lui, dar si mai bine proportionat, noul hatch compact Renault va fi cu siguranta unul din principalele puncte de atractie ale salonului parizian.

    Nici nu prea are cum sa nu fie, dat fiind faptul ca isi face debutul pe teren propriu; totusi Golf, Focus, Astra sau Auris au de ce sa tremure si din alte motive: la fel ca si recent lansatul Laguna, Megane III aproape ca pune o roata pe granita cu zona premium si e suficient sa analizezi caroseria desenata privind cu un ochi la modelul de clasa medie Renault pentru a intelege asta.

    Probabil, primul contact cu habitaclul va confirma tendinta lui Renault de a cocheta cu clasa business, ambianta care, uneori, devine vitala in asigurarea poftei de sofat.

    Apropo de sofat, din cate se aude Megane III preia mare parte din agregatele predecesorului sau. Asadar, cei care au rezistat pana acum mrejelor motorinei vor putea alege dintr-o gama variata de agregate pe benzina, incepand cu un 1,2 litri turbo (celebrul TCE de pe Clio) si terminand cu potentul doi litri supraalimentat de 225 CP de pe Megane II RS.

    De partea cealalta, fanii consumului redus vor avea la dispozitie arhicunoscutele motoare de 1,5 si 1,9 litri dCi, ultimul urmand a ajunge in versiunea de varf la aproape 180 CP. Doar sa nu faceti un RS si din asta...

    Vizualizari: 1453