rss

Renault Megane GTI

  1. 17/10/2008
  2. Tags: Renault
    Vezi toate fotografiile (1)

    Text: Catalina Ciociltan;  Foto: Renault

    Lucrurile incep sa mearga din ce in ce mai bine pentru cei de la Renault. Dupa lansarea noului Renault Megane in 3 usi la Salonul Auto de la Paris, inginerii francezii pregatesc un nou automobil menit sa-l inlocuiasca pe R26.

    La prima vedere, prototipul, spionat in timpul testelor, seamana izbitor cu Renault Megane in 3 usi. Cu toate acestea, la o analiza mai atenta ne putem da seama de existenta ornamentului tevii de esapament, care de altfel a devenit un trademark pentru editiile sport ale Renault, in timp ce jantele, pneurile si franele sunt supradimensionate comparativ cu modelul standard. Rezultatul final va avea un stil agresiv, cu un spoiler frontal mai adanc si un body kit compact cu insertii din plastic.

    Sub capota, masina va ascunde acelasi motor turbo de 2,0 litri ca si R26 capabil sa dezvolte 230 CP, fapt ce anunta o performanta demna de luat in seama: acceleratia de la 0 la 100 km/h se realizeaza in 6 secunde. Noul concept cantareste mai putin decat modelul disponibil acum pe piata cu echipament standard si va folosi materiale ultra-usoare pentru a mai economisi cateva kilograme. La interior, noul Megane GTI va avea scaune sport cu tapiterie viu colorata si insertii din metal.
    Desi se asteapta ca noul model in 3 usi sa fie best-seller, deja se zvoneste aparitia unui nou model in 5 usi.

    Renault Megane GTI este programat sa debuteze in luna martie 2009 la Salonul Auto de la Geneva pe un segment in care va rivaliza in mod direct cu hatckback-uri precum Volkswagen Golf GTI si Ford Focus ST.





     

    Vizualizari: 843