rss

Renault extinde gama de modele cu directie integrala

  1. 14/04/2008
  2. Tags: Clio, Laguna Coupe
    Vezi toate fotografiile (1)

    Aceasta tehnologie, vazuta drept o mare descoperire in anii 80, n-a avut niciodata succesul pe care-l asteptau creatorii sai, adaugand prea multa greutate masinilor care o foloseau si era mult prea scumpa, in timp ce castigul (o usoara reducere a caracterului subvirator) nu era spectaculos.


    Renault considera, insa, ca aceste dezavantaje au fost remediate intre timp si va lansa mai multe modele cu directie integrala, pe langa Laguna Coupe.

    Sistemul francezilor monitorizeaza sistemul de directie la fiecare 10 milisecunde si ajusteaza unghiul de inclinare a rotilor spate astfel incat caracteristicile dinamice ale masinii sa fie intotdeauna optime.

    Sub viteze de 60 km/h rotile din spate bracheaza in sens invers celor din fata, la maximum 3,5 grade. Peste aceasta viteza ele le urmeaza pe cele din fata.

    Rezultatele obtinute sunt bune, unele reviste de renume international considerand ca dinamica obtinuta este comparabila cu cea a limuzinelor germane de prestigiu, in timp ce raza intoarce a masinii este asemanatoare cu cea a lui b.

    Prima masina care va mai primi acest sistem va fi, se pare, noul Megane, dar inca mai asteptam o confirmare oficiala in acest sens.

    Vizualizari: 1851