rss

Renault eco2 line

  1. 15/05/2007
  2. Tags: eco2 line, Renault
    Vezi toate fotografiile (2)
    Francezii au gasit o noua modalitate de a sensibiliza clientii preocupati de situatia planetei, propunand o serie de vehicule comasate sub logo-ul “eco2”, ce respecta durele norme ecologice din momentul inceperii productiei si pana la casarea masinii.

    Modele precum Megane, Trafic, Master si Twingo vor fi primele masini care se vor grupa sub noua initiativa.

    Acestea vor indeplini trei cerinte stabilite prin standardele ISO: cele referitoare la nivelul de dioxid de carbon auncat in atmosfera (140g/km), cele ce privesc gradul de reciclare (95% din componentele automobilelor in cauza vor putea fi reciclate) si cele referitoare la proportia de plastic reciclat folosit in constructia masinilor (cel putin 5%).

    Mai mult, Renault este decis sa isi convinga clientii ca pot ajuta mediul inconjurator fara sa renunte la performantele dinamice prin simpla alegerea a unor motoare mai mici si mai eficiente.

    Supraalimentarea si injectia directa, de pilda, pot deveni solutii de mentinere a puterilor motoarelor la un nivel acceptabil chiar daca ele au o capacitate cilindrica redusa, asa cum se poate vedea in cazul agregatelor diesel (francezii au inlcouit deja un motor pe motorina de 1,9 litri si 93 CP cu unul turbodiesel de 1,5 litri si 105 CP).

    Alte tehnologii ce vor fi luate in calcul vor fi turbinele cu geometrie variabila, injectoarele piezo-electrice si filtrele de particule, dar si crearea unei game de propulsoare pe baza de biocombustibili.
    Vizualizari: 1010