rss

Renault creste siguranta rutiera din Romania

  1. 17/10/2008
  2. Tags: Renault
    Vezi toate fotografiile (1)

    Text: Catalina Ciociltan; Foto Renault

    La initiativa Renault, pentru prima data in Romania, specialisti in siguranta din cadrul Grupului Renault, reprezentanti ai Ministerului Internelor si Reformei Administrative, Ministerului Sanatatii Publice si Ministerului Transporturilor, s-au intalnit pentru a cauta solutii intr-un seminar al sigurantei organizat cu ocazia “Zilelor europene ale securitatii rutiere”.


    Subiectele de interes public adoptat de oficiali au fost atat accidentele rutiere, care astazi se pare ca sunt a 8-a cauza de deces in lume, cat si moduri de prevenire, protectie si educare a populatiei in acest sens.

    De anul acesta Renault a infiintat o celula de accidentologie, asemanatoare cu cea existenta deja in Franta pentru a defini necesitatile de securitate la proiectarea vehiculelor pentru pietele euro-mediteraneene.
    Asa cum a tinut sa precizeze si profesorul Jean-Yves Le Coz, director al Politicii de Securitate Rutiera – Grupul Renault, prespectivele din care trebuie studiate accidentele sunt Om-Masina-Mediu.

    Combinand toate informatiile obtinute de la cei implicati si de la mediul accidentului, accidentologii pot reconstrui evenimentul neplacut. De asemenea ei pot gasi solutii pentru a contracara efectele negative si a stabili cauza exacta a producerii accidentului.

    Renault este singura marca de auto care prezinta zece modele care au obtinut cinci stele la crash-testele EuroNCAP. Primul autovehicul din lume care a obtinut punctajul maxim de cinci stele este Laguna II in 2001.

    Au urmat apoi Vel Satis, Espace IV, Mégane II, Scénic II, Mégane Coupé-Cabriolet, Modus, Clio III, Laguna III si in cele din urma Koleos. De remarcat ca modelul Laguna III a obtinut in decembrie 2007 un punctaj excelent cu un rezultat de 36 puncte din 37 posibile.

    Aceste rezultate foarte bune confirma expertiza Renault in materie de siguranta pasiva.

     

    Vizualizari: 875