rss

Renault ar putea colabora cu indienii pentru masina de 3.000 de dolari

  1. 17/07/2007
  2. Tags: Bajaj Auto Ltd, Renault
    Vezi toate fotografiile (1)
    Renault ar putea colabora cu compania indiana Bajaj Auto Ltd la proiectul masinii de 3.000 de dolari. Potrivit "The Economic Times", cel care a furnizat informatia, parteneriatul ar putea fi inceputul unei aliante mai ample, de lunga durata, care ar putea colabora si in segmentul vehiculelor comerciale.

    Aceeasi sursa anunta ca discutiile au demarat deja, directorul Bajaj Auto, Rajiv Bajaj, fiind asteptat la Paris pentru a se intalni cu oficialii Renault. Bajaj Auto este al doilea mare producator indian de motociclete, iar in prezent dezvolta primul sau vehicul cu patru roti si are in plan constructia unei masini de clasa mica ce ar putea fi lansata anul viitor. Bajaj Auto poate reprezenta o alternativa pentru Renault, care mai colaboreaza in India cu Mahindra&Mahindra in proiectul Logan.

    Renault si-a anuntat intentia de a demara constructia unui alt model "low cost" in conditiile in care Logan s-a impus ca o masina globala, dar, ca urmare a cerintelor pietei, si-a pierdut caracterul de automobil ieftin. In plus, Tata Motors a anuntat ca proiectul sau vizand modelul de 100.000 de rupii (1.838 euro) este in termen, noua masina urmand sa fie lansata in ianuarie 2008, la Salonul de la Delhi.

    Masina celor de la Tata ar urma sa devina cel mai ieftin automobil de serie din lume. Actualmente, acest record ii apartine unui alt model realizat in India, Maruti 800, produs de Suzuki, care costa sub 4.000 de euro.
    Vizualizari: 870