rss

Renault a deschis comenzile pentru noul Arkana

  1. 13/05/2021
    Vezi toate fotografiile (1)

    Renault a deschis in data de 11 mai comenzile pentru noul Arkana, care va fi disponibil pentru comanda in intreaga retea de dealeri.
    Arkana este un exemplu elocvent al modului in care modernitatea si inovatia au radacini in ADN-ul Renault. Este un hibrid la fiecare nivel si imbina perfect codurile unui SUV cu o alura sportiva speciala, combinând capacitatea de reactie cu versatilitatea. Prin conceptul sau distinct, liniile clar definite si dinamismul sportiv, noul Renault Arkana nu face compromisuri in ceea ce priveste siguranta, spatiul, pretul sau consumul de combustibil.
    Un design unic, captivant si sportiv
    Noul Renault Arkana aduce o noua completare gamei Renault: un SUV sportiv. Exteriorul combina eleganta si robustetea, cu o personalitate si mai puternica pe nivelul de echipare R.S. Line.
    Cu o garda la sol pronuntata (200 mm) si o linie mediana ampla, Arkana isi gaseste cu usurinta locul in lumea SUV-urilor. Scuturile fata si spate si protectiile pasajelor de roata ii imbunatatesc aspectul de SUV, in timp ce linia descendenta a plafonului si a geamurilor creeaza impreuna un design curbat agil si zvelt catre geamurile din spate si confera un aspect si mai dinamic masinii. Grila frontala, cu logo Renault mai mare, pozitionat in centru, este flancata de elemente de finisaj cromate si lucioase care confera noului Arkana o nota de eleganta si rafinament. Sub grila, bara frontala foarte expresiva imbunatateste designul dinamic, in timp ce scutul confera masinii un aspect mai robust.
    Profilul noului Arkana este una dintre caracteristicile sale cele mai evidente. Conturul unic de SUV in stil coupe al masinii este recunoscut instantaneu, combinand eleganta cu rezistenta si capacitatea de reactie. Echipata cu roti mari cu un diametru de 690 mm, masina masoara 4.568 mm in lungime, 1.571 mm in inaltime si are un ampatament de 2.720 mm. Dimensiunile generale ii confera un profil mai fluid. Aspectele cromate, cum ar fi ornamentele care scot geamurile in evidenta, cele ale aripilor frontale, precum si protectiile laterale ale portierelor contribuie la sublinierea staturii masinii. 
    Noul Arkana este disponibil in sapte culori ale caroseriei: Opaque White, Pearl White, Metal Black, Metallic Grey, Zanzibar Blue, Fire Red si Valencia Orange (exclusiv pentru versiunea R.S. Line). Un plafon negru optional va imbunatati si mai mult aspectul dinamic al masinii si vor fi disponibile trei tipuri de jante de 17” si 18”.
    Habitaclu cu inalta tehnologie si spatiu fara precedent
    Noul Renault Arkana isi propune sa-si gazduiasca toti pasagerii intr-un mod optim, intr-un interior cu inalta tehnologie si intr-un habitaclu care imbunatateste calitatea, confortul si spatiul fara compromisurile caracteristice acestui tip de caroserie. 
    Noul model are o plansa de bord digitala, cu un ecran color de 4,2”, 7” sau 10,2” (in functie de versiuni si optiuni), oferind o experienta de conducere personalizata si intuitiva. În plus, are un ecran central de 7” sau 9,3”, prin urmare Arkana se remarca printr-una dintre cele mai mari suprafete de afisare din categoria sa. Consola centrala ofera un spatiu generos de depozitare, are un sistem de incarcare wireless pentru smartphone-uri si posibilitate de depozitare laterala. De asemenea, dispune de o frana electrica de parcare automata, cu optiunea de Auto hold, disponibila de la primul nivel de echipare. Versiunea E-TECH Hybrid a noului Arkana poate oferi schimbatorul de viteze electronic e-shifter (fara cablu de transmisie mecanica) care se gaseste pe versiunile superioare ale noului Captur.
    Soferii se pot bucura de o pozitie ridicata a scaunelor pentru un confort si o ergonomie imbunatatite. Pentru pasagerii de pe bancheta din spate exista o cotiera centrala lata (detasabila) si aeratoare reglabile pe panoul din spate al consolei centrale. Diverse versiuni de tapiterie infrumuseteaza interiorul noului Renault Arkana. Primul nivel de echipare ofera tapiterie din material textil, in timp ce scaunele nivelului superior de echipare sunt imbracate in TEP si material textil (optional in piele). Versiunea R.S. Line dispune de tapiterie mixta cu finisaj de piele / imitatie de piele intoarsa.
    Noul Renault Arkana are o capacitate de incarcare generoasa, cu un portbagaj de 513 litri (438 litri pentru versiunea E-TECH Hybrid). De asemenea, are o podea inalta care poate fi coborâta pentru a creste capacitatea de incarcare sau ridicata pentru a transporta bagaje mai grele. În aceasta configuratie, bancheta pasagerilor poate fi pliata 2/3-1/3 pentru a obtine o podea plana.
    O oferta hibrida unica in segment
    Mergand pe urmele modelelor Clio, Captur si Megane, Renault utilizeaza aceeasi strategie pentru noul Arkana si integreaza tehnologia sa hibrida inovatoare E-TECH. Motorul complet hibrid poate fi gasit deja pe modelul Clio E-TECH Hybrid si asigura faptul ca vehiculul porneste intotdeauna in modul electric, oferind o placere mai mare in toate conditiile de condus, cu o acceleratie clara si imediata. Motorul are, de asemenea, o eficienta energetica excelenta, datorita cutiei sale de viteze inovatoare multimodala, a sistemului sau de frânare cu recuperarea energiei si a sistemului puternic de incarcare automata a bateriei. Tehnologia E-TECH Hybrid poate acoperi pâna la 80% din timpul de conducere in oras exclusiv cu energie electrica, reducând emisiile de CO2 si consumul de combustibil cu pâna la 40% fata de un motor termic. Soferii pot utiliza setarile MULTI-SENSE pentru a selecta un mod de conducere specific: My Sense pentru deplasari zilnice, Eco pentru un consum chiar mai mic de combustibil si Sport pentru a combina puterea motoarelor.
    Noul Arkana poate fi echipat si cu un motor aspirat TCe cu o capacitate cilindrica de 1,3 litri, in patru cilindri, cu injectie directa, disponibil pe toate nivelurile de echipare, un motor eficient din punct de vedere al consumului de combustibil si robust. Combinat cu o transmisie automata cu dublu ambreiaj EDC, acesta este disponibil in versiunea de 140 CP. Noul Arkana are, de asemenea, o caracteristica unica, noua, sub capota, un motor TCe micro-hibrid cu o capacitate cilindrica de 1,3 litri, cu un sistem suplimentar de alternator-starter asociat cu o baterie Litiu-Ion de 12V aflata sub scaunul pasagerului.
    Noul Arkana poate fi achizitionat in oricare dintre cele trei versiuni de echipare: ZEN, INTENS si R.S. Line, cu oricare dintre motorizarile amintite, atat online, cat si prin reteaua de dealeri Renault.   
    RS LINE – pentru o nota si mai sportiva
    Noul Renault Arkana este disponibil in Romania si intr-o versiune R.S. Line care satisface asteptarile clientilor aflati in cautarea unui vehicul care sa iasa in evidenta prin designul sau dinamic. Designul si mai indraznet al masinii este scos in evidenta de culoarea Orange Valencia, unica pentru aceasta versiune, si de fundalul intens creat de piese din metal vopsite in negru si inchise la culoare care infrumuseteaza caroseria, inclusiv linia aerodinamica inspirata din Formula 1. Bara de protectie are insertii rosii si roti Shadow-Tinted, caracteristici unice ale gamei. Un logo R.S. Line a fost adaugat pe aripi, iar in partea din spate are o teava dubla de evacuare cromata si un scut mai inchis la culoare, specifice acestei versiuni R.S. Line.
    Un pachet de culori optionale va imbunatati aspectul noului Arkana R.S. Line: bara de protectie fata si spate si banda de protectie exterioara a pragurilor vor fi vopsite in culoarea caroseriei, cu plafon negru si spoiler negru lucios. 
    Versiunea RS Line este disponibila cu motorul E-TECH Hybrid 145 si in varianta cu  sistem micro-hibrid de 12V, TCe 140 EDC.

    Vizualizari: 1038