rss

Renaste Trabantul!

  1. 28/01/2008
  2. Tags: Herpa, Trabant
    Vezi toate fotografiile (1)
    La initiativa apartine companiei producatoare de machete auto Herpa, constructorul german de caroserii IndiKar a fost ales sa se ocupe de renasterea miticului Trabant, celebra masina produsa in fosta RDG.

    Dupa ce anul trecut, la Frankfurt, a fost expusa o macheta la scara 1:10, este foarte posibil ca la editia 2009 a show-ului auto german sa fie prezentat un prototip in marime naturala.

    Macheta expusa in septembrie 2007 a starnit rumoare in randul fanilor nostalgici ai lui "Trabi", ceea ce i-a determinat pe cei de la Herpa sa se gandeasca la productia de serie.

    Botezat "Noul Trabi", concept-car-ul aratat la Frankfurt anul trecut era un hatchback cu cinci usi, cu o caroserie bleu si plafon de culoare alba.

    Dupa cum informeaza revista Auto Motor und Sport, versiunea de serie va trebui sa se supuna standardelor europene de emisii si securitate, iar interiorul ar trebui sa aiba un design retro, asemenea modelelor Mini, Fiat 500 sau VW Beetle.

    IndiKar isi are cartierul general la Wilkau-Haslau, in apropiere de orasul Zwickau, unde peste trei milioane de Trabanturi au fost construite intre 1957 si 1991.

    In prezent, compania produce vehicule blindate, prototipuri pentru marii constructori si componente pentru masini.
    Vizualizari: 933