rss

Renaste Peugeot 504!

  1. 03/07/2008
  2. Tags: 504, Citroen c5
    Vezi toate fotografiile (3)

    Oficialii constructorului francez au facut un anunt care vine sa-i bucure pe fanii devotati ai "leului". Intr-un interviu acordat publicatiei germane Auto Bild, noul director de design de la Peugeot, Jerome Gallix, se va folosi de modelele mai vechi pentru a crea o gama de modele nou-noute, iar prima masina de care se va ocupa este coupe-ul 504 (foto jos).

    Schita de fata, realizata de Gallix, ne da indicii despre modul in care ar putea arata noul model. Desi deocamdata nu au fost furnizate nici un fel de detalii tehnice, se pare ca noul 504 va avea aceleasi dimensiuni cu actualul model 407, iar designul partii frontale si linia mediana va fi inspirata de cea a predecesorului sau.

    Gama de motorizari va fi imprumutata de la noul Citroen C5, ceea ce inseamna ca noul Peugeot 504 ar putea beneficia de o versiune de top echipata cu un motor diesel V6 de 2,7 litri si cu suspensie pneumatica.

    Planurile lui Jerome Gallix de a reinvia majoritatea masinilor Peugeot din trecut nu se opresc aici. Fan declarat al modelelor 204 si 205, el spune ca urmasii acestora ar putea fi modele cruciale pentru "leul" din Sochaux in incercarea de a deveni unele dintre cele mai putin poluante autoturisme.

    Primul model Peugeot desenat de Gallix a fost conceptul 308 RC Z, care a fost excelent primit in momentul prezentarii in cadrul Salonului Auto de la Paris din 2006. Versiunea de serie a acestui model cu doua locuri va fi dezvaluita in premiera mondiala la Salonul Auto de la Frankfurt din 2009, urmand sa fie lansata pe piata in 2010.

    Vizualizari: 1891