rss

Renaste BMW Serie 8?

  1. 06/09/2008
  2. Tags: BMW , BMW, Coupe, Serie 8
    Vezi toate fotografiile (3)


    Noul Serie 7 este mai conservator decat ne-am fi asteptat sau decat lasa de inteles Concept CS, dar, se pare, germanii n-au renuntat inca la ideea unui “coupe cu patru usi” de mari dimensiuni, un posibil urmas al lui Serie 8.

    Despre versiunea de serie a lui CS Ludwig Willsch (directorul diviziei M) a spus cateva cuvinte: “dezvoltarea acestui model necesita o logistica impresionanta; acesta este si motivul pentru care am renuntat sa-l mai dezvoltam pe M1 Hommage. Divizia M a fost insarcinata sa construiasca CS din cauza faptului ca nu seamana cu nici un BMW din acest moment, drept urmare vor mai trece cativa ani pana proiectul va fi finalizat”.

    Bavarezii incearca sa-l dezvolte cat mai ieftin, deci nu se sfiesc sa imprumute componente de la alte modele.
    Donatorul principal va fi, in mod logic, Serie 7, dar nu e exclus ca se va apela si la M5 sau M3.
    Unele zvonuri sustin ca noul Serie 8 ar putea primi un propulsor V12 bazat pe V10-le de 5 litri, de cel putin 600 de cai, dar si ca multe elemente ale caroseriei vor fi din fibra de carbon, respectiv plastic.

    Noul model se va produce intr-un numar mic de exemplare, asemeni concurentilor principali Aston Martin Rapide si Porsche Panamera. Acestia din urma vor fi prezentati inaintea coupe-ului din Munchen, deci BMW ar face bine sa se grabeasca, caci nisa poate fi saturata pana ajunge sa concureze in ea.

    Pe de alta parte, BMW, deocamdata, se afla intr-o situatie buna, iar o noua Serie 8 ar putea fi un produs de imagine, fara ca vanzarile sa fie prioritatea numarul unu.

    Vizualizari: 1238