rss

Reinvie Citroen 2CV?

  1. 04/08/2008
  2. Tags: 2CV, 500, Beetle, Topolino
    Vezi toate fotografiile (5)
     

    In anul 1948, francezii prezentau lumii intregi una dintre cele mai faimoase si interesante masini produse vreodata, Citroen 2CV. In 2008, cand modelul implineste 60 de ani, constructorul din Hexagon ar putea aduce la Salonul Auto de la Paris din luna octombrie un concept care sa marcheze acest moment.

    Avand in vedere ca Volkswagen a reinviat legendarul Beetle, iar Fiat a readus in prim-plan modelul 500 si va lansa in curand noul Topolino, de ce nu ar proceda si citroen la fel? De aceea, designerul francez David Portela a gandit si chiar desenat un concept de care Citroen s-ar putea folosi.

    "Formele pe care le-am folosit sunt foarte simple, aproape geometrice, si au fost inspirate bineinteles din masina originala, dar si din lumea aeronauticii. Practic, acest prototip este un amestec intre stilul anilor 40-50 si futurism", a explicat Portela.

    Desi Portela s-a referit mai ales la aspectul masinii, el a dat si cateva indicii despre datele tehnice ale acesteia: "Putem spune ca masina ar putea avea o lungime de 4,20 metri si ar putea fi propulsata de un tren de rulare hibrid sau de un motor flexi-fuel, asta pentru a proteja mediul inconjurator".

    Potrivit designerului francez, Citroen nu l-a contactat in legatura cu acest proiect, creat in 2005, si reamintit acum, cand micuta masina sarbatoreste 60 de ani de cand a aparut. "Nu stiu daca Citroen lucreaza la o noua generatie a lui 2CV, insa dupa VW Beetle, Fiat 500 si noul Mini, acest model ar putea reinvia cat de curand".

    Galerie foto aici  

    Vizualizari: 1085