rss

Reincarcat si electrizant: Mini clasic se lanseaza in viitor

  1. 19/02/2022
    Vezi toate fotografiile (1)

    Program de conversie a modelelor Mini clasice in modele electrice realizat la uzina Oxford dupa un proiect realizat in 2018. 122 CP putere continua, 0-100 km/h in 9 secunde si aproximativ 160 km autonomie estimata.
    Daca Alec Issigonis ar putea proiecta din nou Mini clasic in prezent, emblematicul automobil de clasa mica ar avea un motor electric. La urma urmei, originalul lansat in 1959 a fost creat in timpul unei crize a petrolului si era bazat pe ideea de a economisi combustibil si de a transporta patru ocupanti si bagajele lor intr-o amprenta cat mai mica. Pana in prezent, MINI ramane legat de principiile designerului Issigonis prin utilizarea creativa a spatiului si distractia la volan. Proiectul MINI Recharged este o oportunitate de a continua sa spunem povestea Mini clasica in secolul XXI, intr-un mod durabil.
    Conversia modelelor Mini clasice la un sistem de propulsie electric combina valorile traditionale cu tehnologia de avangarda. Ideea a luat nastere chiar inainte ca producatorul britanic premium sa ofere un automobil electric prin MINI Cooper SE. Un model unicat, un Mini Electric clasic a fost construit in 2018 si a fost prezentat la Salonul Auto de la New York. Reactiile au fost pozitive in numar atat de mare incat o echipa dedicata de la uzina MINI din Oxford s-a pus pe treaba si a dezvoltat planul de a pune la dispozitie o oferta corespunzatoare clientilor care detin un Mini clasic.
    Pentru a experimenta comportamentul go-kart traditional a karturilor cu un sistem de propulsie fara emisii, motorul original, pe benzina, al lui Mini clasic este inlocuit cu o propulsie electrica moderna. In timpul conversiei, ca parte a proiectului MINI Recharged, automobilul este supusa numai unor modificari reversibile. Conservarea atenta a patrimoniului istoric este o parte importanta a conceptului. Acest lucru face posibila readucerea Mini clasic la starea initiala la o data ulterioara. in timpul conversiei, motorul original al fiecarui automobil este marcat si stocat astfel incat sa poata fi reutilizat in cazul unei viitoare modernizari a modelului Mini clasic.
    "Ceea ce echipa de proiect dezvolta pastreaza caracterul unui Mini clasic si le permite fanilor sai sa se bucure de performante electrice. Cu MINI Recharged conectam trecutul cu viitorul marcii", declara Bernd Korber, directorul marcii MINI.
    Proiectul MINI Recharged inseamna ca durata de viata a unui automobil poate fi prelungita intr-un mod durabil. Un Mini clasic poate primi acum o noua viata, insotindu-si proprietarul in viitor, pastrand in acelasi timp patrimoniul foarte apreciat.
    Propulsia este reprezentara de un motor electric modern, care genereaza o putere continua de pana la 90 kW (122 CP) si accelereaza Mini clasic electrificat de la 0 la 100 km/h in aproximativ 9,0 secunde. Energia este furnizata de o baterie de inalta tensiune, care poate fi incarcata cu o putere de pana la 6,6 kW si permite o autonomie estimata de aproximativ 160 de kilometri. in plus, fiecare Mini clasic electrificat de la MINI Recharged primeste grupul de instrumente central caracteristic, familiar inca din vremurile versiunii clasice, care acum afiseaza temperatura transmisiei, treapta de viteza selectata, autonomia si viteza.
    Fanii MINI Recharged castiga o experienta de condus cu totul noua; un sistem de propulsie silentios, cu acceleratie instantanee si capacitatea de a intra in zonele de condus electrice sau cu emisii reduse ale multor orase mari, altfel inaccesibile cu un motor termic. De exemplu, Mini clasic electric poate circula pe Oxford Street sau Piccadilly Circus din Londra si poate face parte din nou din peisajul urban, fara ca soferul sa fie nevoit sa plateasca in prealabil o taxa de mediu (Congestion Charge londoneza).
    MINI Recharged se incadreaza perfect in strategia viitoare a marcii, care include si aspectul economiei circulare. Pentru acest proiect, nu sunt produse automobile noi, ci sunt create din masini existente, mult iubite. Proiectul permite unui Mini clasic sa inceapa o a doua viata, mai durabila. Astazi, unul din cinci modele MINI noi are un sistem de propulsie electrificat, iar acum proiectul MINI Recharged va permite ca dragostea pentru automobilele clasice ale marcii sa devina o experienta care imbina trecutul si viitorul.
    Reciclarea la comanda a modelului Mini clasic se realizeaza exclusiv in Regatul Unit. Fiecare automobil convertit primeste un numar individual, ceea ce il face unic. "Individualitatea joaca, de asemenea, un rol important cu MINI Recharged", spune Sebastian Beuchel, directorul MINI Global Brand Management. "Intotdeauna au fost create modele Mini clasice unice, inclusiv adevarate opere de arta pe roti. De aceea, sunt planificate colaborari ca parte a programului MINI Recharged, permitand artistilor cunoscuti sa-si exprime creativitatea cu modele Mini clasice special concepute."

    Vizualizari: 486