rss

Record negativ in 2017: romanii au inmatriculat peste 1 milion de masini second-hand, majoritatea cu probleme

  1. 09/01/2018
  2. Tags: inmatriculari auto, inmatriculari auto 2017, inmatriculari masini second-hand, inmatriculari romania, Masini second-hand
    Vezi toate fotografiile (1)

    Scoaterea taxei auto la 1 februarie 2018 nu a fost o miscare prea inspirata, in contextul in care romanii (fortati desigur de imprejurari) si-au cumparat o gramada de masini second-hand, vechi. Astfel, varsta medie a parcului auto national a crescut, lucru care a fortat autoritatile sa se gandeasca la reintroducerea unei noi taxe auto.

    Acest lucru s-a intamplat chiar daca in Romania exista mai multe programe care incurajeaza achizitionarea de masini noi. Unul dintre acestea este Prima Masina, care se adreseaza exclusiv persoanelor fizice si care presupune cumpararea unei masini noi cu garantii guvernamentale.

    Numai ca, inca din 2015 de cand a debutat, acest program s-a dovedit a fi un dezastru, in conditiile in care un client doreste sa-si cumpere un autovehicul beneficiaza de aceleasi conditii ca la un credit normal. In plus, plafonul garantiilor pentru 2018 a fost scazut la 10 milioane de lei, de 5 ori mai putin decat anul trecut.

    Revenind la masinile second-hand care au ajuns sa sufoce drumurile patriei, potrivit datelor AutoDNA, peste un milion de astfel de vehicule au fost inmatriculate sau reinmatriculate anul trecut, cifra care reprezinta un record absolut pentru tara noastra.

    Marea problema este ca majoritatea dintre acestea au o anumita varsta si diferite probleme, de la daune neraportate si pana la deja obisnuitul kilometraj modificat. Mai rau este ca foarte multi dintre cei care achizitioneaza o masina second-hand nu o verifica inainte, chiar daca metodele sunt destul de variate si accesibile ca pret.

    Mai exact, potrivit acelorasi date, doar 100.000 de automobile din cele peste 1 milion au fost verificate pentru eventualele probleme de natura tehnica. Cele mai multe apartineau marcii Volkswagen, semn ca brand-ul german este in continuare cea mai vanduta marca second-hand in Romania.

    Vizualizari: 2665
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »