rss

Record de vanzari pentru Audi

  1. 08/10/2008
  2. Tags: Audi, Autoeconomie
    Vezi toate fotografiile (1)


    In timp ce numerosi producatori auto se confrunta in ultima perioada cu scaderea sau, in cel mai fericit caz, stagnarea vanzarilor, Audi se numara printre putinii fericiti care se situeaza la polul opus, anuntand o crestere a vanzarilor globale cu 12,3% in septembrie a.c.

    In prima luna de toamna, Audi a vandut 95.137 de automobile, ceea ce face ca numarul total pentru anul 2008 sa fie de 762.280 de unitati, in urcare cu 2,9 procente fata de aceeasi perioada a anului trecut. "Vinovat" pentru vanzarile record de luna trecuta este modelul A4 (in versiunile sedan si breack), care a "ajutat" la cresterea vanzarilor  in luna septembrie cu 4%. Pe langa Audi A4, noul A5 Sport Coupe a contribuit si el semnificativ la obtinerea acestor performante.

    Compania germana a inregistrat progrese pe pietele din Asia, Pacific, SUA si Europa. "Datorita cresterilor inregistrate in septembrie se poate spune ca intram in cea mai buna perioada a noastra din 2008. Acum scopul nostru pana la finele anului este sa vindem un million de automobile, cifrele acordandu-ne increderea necesara pentru a spera la o rotunjire a vanzarilor", a declarat Peter Schwarzenbauer, membru al consiliului de Administratie Marketing si Vanzari.

    Anul trecut, Audi a vandut 964.151 de automobile. Cu venituri de peste 33.617 milioane euro si profit inainte de impozitare de 2.915 milioane euro, compania a atins cele mai bune cifre de vanzari inregistrate vreodata. Iar lucrurile ar putea sa stea si mai bine pe viitor pentru Audi, care planuieste ca pana in 2015 sa isi treaca in portofoliu un total de 40 de modele.
    Vizualizari: 777