rss

Recesiunea a stricat petrecerea licitatiei RM Auctions

  1. 17/01/2009
  2. Tags: Bugatti, Corvette, Ferrari, Licitatie, RM Auctions
    Vezi toate fotografiile (5)

    Barrett-Jackson, celebra casa de licitatii care recent a organizat un eveniment in Scottsdale, Arizona, ar fi trebuit sa primeasca o replica serioasa din partea concurentilor de la RM Auctions – firma responsabila de licitatia Automobiles of Arizona, desfasurata chiar in partea cealalta a orasului.

    Din pacate, marile vedete participante aici nu si-au schimbat proprietarii, recesiunea economica din SUA fiind privita drept principala vinovata.

    Categoric, lista cu masini inscrise a fost extrem de apetisanta pentru toti colectionarii prezenti la licitatie, insa sumele minime cerute au fost pur si simplu prea mari pentru ca vreunul dintre ei sa le achite fara a se mai uita inapoi.

    Printre bijuteriile mecanice ramase nevandute se numara unul dintre cele doar cinci modele Chevrolet Corvette Grand Sport fabricate (oferta finala 5 milioane de $), un Bugatti 57SC Atlante Coupe din 1937, fost castigator al concursului de eleganta de la Pebble Beach (oferta finala 4,4 milioane de $) si un Ferrari 250 GT Tour de France (oferta finala 1,8 milioane de $).

    Reprezentantii RM Auctions au avut totusi si un motiv de consolare: din grupul de masini care pana la urma s-au vandut s-a numarat si un minunat concept Dodge, Firearrow III din 1954, care a ajuns la 800.000 de $ inainte ca ciocanul sa loveasca a treia oara.

    Vizualizari: 1295