rss

RCA si CASCO mai scumpe din 2009

  1. 08/09/2008
  2. Tags: CASCO, Rca
    Vezi toate fotografiile (1)

    Politele de asigurare pentru autoturisme, RCA si CASCO, vor fi incepand cu anul viitor mai scumpe cu pana la 40 % si, respectiv, cu 10-20%.

    Unul dintre motivele acestei scumpiri este ca asiguratorii au acuzat faptul ca afacerea nu mai este profitabila pentru ca plata daunelor este din ce in ce mai mare, iar platile celor care se ocupa de polite au crescut de la un an la altul.

    De asemenea, preturile din tara noastra sunt cele mai mici din Uniunea Europeana, unde polite de tip RCA costa intre 250 si 300 de euro. Spre exemplu, in Ungaria, RCA costa 150-170 euro, iar la noi pretul variaza intre 80-100 euro. Dar, in clipa in care vine vorba de incasari mai mari, majoritatea asiguratorilor gasesc si alte motive pentru a mai umfla preturile.

    De la anul va conta mult mai mult ce tip de sofer isi face asigurarea. In prezent doar cateva dintre companii aplica un sistem diferentiat in functie de sofer, iar dintre acestea o mare parte aplica un sistem rudimentar, cu foarte putine variabile.

    Incepand cu 2009 va conta daca soferul este femeie sau barbat, constatandu-se din statisticile politiei ca femeile sunt autoarele unui numar mai mici de accidente.

    In cazul oamenilor in varsta, pretul politei va scadea pe principiul "cu cat soferul este mai batran, cu atat este mai lipsit de teribilism si conduce la o viteza mai mica si mai atent". Dincolo de sex sau varsta, persoanele cu permis de conducere de mai putin de cinci ani vor plati mai mult.

    Vizualizari: 1700