rss

Raikkonen va pilota un Fiat Punto Abarth in Arctic Lapland Rally

  1. 17/01/2009
  2. Tags: Arctic Lapland Rally, Fiat, Kaj Lindstrom, Kimi raikkonen, Punto, Punto Abarth
    Vezi toate fotografiile (3)


    Este binecunoscut faptul ca pilotii din anumite discipline isi incearca norocul si in alte ramuri ale motorsportului. Priviti-l pe Michael Schumacher, de exemplu, care dupa ce a parasit Formula 1 si-a exersat calitatile de motociclist in cateva curse. Felipe Massa inca mai participa cu placere la cursele de karting, atunci cand timpul ii permite; ba, mai mult, chiar organizeaza astfel de intreceri in scop caritabil.

    Mai nou, Kimi Raikkonen vrea sa isi incerce maiestria in raliurile clasice, motiv pentru care va lua startul in Arctic Lapland Rally la volanul unui Fiat Punto Abarth, la clasa Super 2000. Competitia debuteaza la 22 ianuarie si reprezinta etapa de debut a Campionatului de Raliuri al Finlandei, sezonul 2009.

    "Iceman" va concura cu "adevaratii" piloti de raliuri, dar si cu o mana de fosti piloti de Formula 1, printre care Mika Hakkinen, Mika Salo si JJ Lehto. Insa pilotul Ferrari are un as in maneca. Bine, nu chiar in maneca, ci pe scaunul din dreapta, intrucat navigator in aceasta aventura ii va fi experimentatul Kaj Lindstrom, care, printre altele, a castigat Raliul Monte Carlo alaturi de Tommi Makinen.

    Pasiunea lui Kimi Raikkonen pentru raliurile clasice este binecunoscuta si se trage din familie, fratele sau, Rami, fiind unul dintre pilotii care activeaza in campionatul finlandez. Iar Arctic Lapland Rally ar putea fi nici mai mult nici mai putin decat un antrenament pentru pilotul in varsta de 29 de ani, care a declarat ca i-ar placea ca dupa retragerea din Marele Circ sa faca pasul spre raliurile clasice.
    Vizualizari: 1316