rss

Radio Zvon: Land Rover pregateste un Range Rover V12

  1. 10/04/2008
  2. Tags: Range Rover
    Vezi toate fotografiile (1)
    Chestia asta am mai auzit-o noi si cu vreo doi-trei ani in urma, cand se spunea ca americanii au de gand sa implanteze inima cu 12 cilindri a lui Aston Martin Vanquish in corpul marelui SUV de lux, astfel incat acesta sa ajunga la un nivel de exclusivitate greu de atins chiar si pentru cei de la Mercedes, Porsche, Audi sau BMW.

    Intre timp, dificultatile financiare prin care a trecut marca britanica si compania-mama Ford au facut uitate aceste planuri, insa acum, cu un concern precum Tata in rol de patron, Land Rover pare hotarat sa isi duca la bun sfarsit vechea idee.

    In ciuda unei concurente acerbe venita in special din partea germanilor, Range Rover inca este considerat cel mai reusit SUV de lux; totusi, insularii nu doresc sa se culce pe o ureche si vor face in asa fel incat viitoarea generatie sa intre pe teritoriul lui Bentley.

    Ca urmare, o versiune V12 ar incununa eforturile de individualizare a masinii, chiar daca, momentan, trebuie gasita o sursa de "aprovizionare". Interesant este insa faptul ca o serie de indivizi au reperat deja un Range Rover camuflat, sub a carui capota se spune ca se afla un motor V12.

    Deocamdata nu se stie daca acesta este un prototip al viitoarei masini (ce va apare in 2012) sau daca Tata a dat deja unda verde pentru instalarea unui asemenea agregat chiar pe actuala generatie, insa originea motorului ramane deocamdata cel mai mare mister.

    Practic, singura solutie viabila pare cumpararea de la BMW, dat fiind faptul ca bavarezii l-au proiectat pe Range Rover astfel incat sa acomodeze propulsorul de pe 760i; pe de alta parte, nu este imposibil ca indienii sa incerce o apropiere de Aston Martin, date fiind relatiile pe care compania din Gaydon le-a avut cu Land Rover cat timp cele doua au stat sub umbrela Ford.
    Vizualizari: 948