rss

Racing League Romania debuteaza cu record de participare. Peste 80 de piloti inscrisi la cel mai mare campionat de sim racing din Romania

  1. 16/03/2020
  2. Tags: BMW, bmw romania, racing league romania
    Vezi toate fotografiile (4)

    Racing League Romania powered by BMW, cel mai mare campionat de sim racing din tara noastra, a debutat cu record absolut de participare in weekend-ul care tocmai a trecut pe circuitul Red Bull Ring din Austria. 

    Peste 80 de piloti, inclusiv nume cunoscute din motorsportul autohton si sportivi profesionisti din alte discipline, si 20 de echipe s-au inscris in sezonul al cincilea pentru a se duela pe diverse circuite cu 30 de modele BMW M3 E30 DTM. 

    Din totalul de 63 de piloti care au incercat sa se califice pentru cursa oficiala de duminica, 30 au avut ocazia sa-si arata maiestria pe circuitul de Grand Prix din Austria. 

    Prima etapa a campionatului de sim racing a fost una intensa, cu multe dueluri spectaculoase, iar la final marele castigator a fost Victor Nicolae care a adunat 40 de puncte din totalul de 45 posibile. 

    Racing League Romania se desfasoara pe platforma Assetto Corsa pe PC, iar sezonul actual este alcatuit din 10 etape. Formatul este de doua curse a cate 30 de minute per etapa iar grila de start numara 30 de locuri. Pentru a determina cei mai rapizi piloti din timpul saptamanii se foloseste un sistem de precalificari iar cei din top 30 isi asigura locul pe grila prin stabilirea unor timpi cat mai competitivi.

    Primii 10 piloti clasati in cursa 1 vor lua startul in mansa a doua in ordine inversa, iar primii trei primesc si un mic handicap de greutate (30 kg, 20 kg si 10 kg) pentru un plus de spectaculozitate.

    Pe data de 12 aprilie se va desfasura o etapa de anduranta, cu o durata de o ora, pe legendarul circuit Nurburgring Nordschleife.

    Noul sezon din Racing League Romania powered by BMW poate fi urmarit integral in transmisiune live, in fiecare duminica de la 20:30, pe pagina de Facebook BMW Romania. 

    Calendarul competitional continua cu etapa a 2-a, care va avea loc pe 22 martie, pe circuitul Motor Park Romania recreat in mediul virtual chiar de organizatorii Racing League Romania. 

    Vizualizari: 6798
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »